POLITICĂ

Ministerul Apărării transmite că reluarea încorporărilor se poate face doar în stare de război, în stare de alertă sau pe timpul stării de asediu, România nefiind în niciuna dintre aceste situaţii

Ministerul Apărării a transmis, joi, că tema reintroducerii serviciului militar obligatoriu este falsă, iar reluarea încorporărilor se poate face doar în stare de război, în stare de alertă sau pe timpul stării de asediu, România nefiind în niciuna dintre aceste situaţii.

”Atenţie la informaţiile false! Temele reintroducerii serviciului militar obligatoriu pentru cetăţenii români şi ale mobilizării rezerviştilor sunt false şi circulă în spaţiul public, în special în mediul online, de foarte multă vreme”, a transmis, joi, Ministerul Apărării.  

Potrivit instituţiei, în România, serviciul militar obligatoriu a fost suspendat prin legea nr. 395 din 16 decembrie 2005. 

”Potrivit acestui act legislativ, începând cu data de 1 ianuarie 2007, executarea serviciului obligatoriu, în calitate de militar în termen şi militar cu termen redus, se suspendă (art. 2). Pe durata stării de război, a stării de mobilizare, precum şi pe timpul stării de asediu, executarea serviciului militar devine obligatorie, în condiţiile legii (art. 3). Ca atare, reluarea încorporărilor se poate face doar în situaţia decretării uneia dintre cele trei stări menţionate mai sus”, a mai precizat Ministerul Apărării.  

CSAT s-a reunit, joi, dar nu a luat niciuna dintre deciziile care ar permite reluarea încorporărilor.  

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button