POLITICĂ

Gabriela Firea(PSD), cu steagul Rusiei la rever, stârnește furie pe rețelele de socializare. Val de cuvinte grele

Ministrul PSD al Familiei, Gabriela Firea, și-a schimbat joi noapte fotografia de profil pe Facebook cu una în care și-a pus la revere steagul SUA și cel al Rusiei. În mijloc a postat un porumbel al păcii.

PSD este cunoscut ca un partid pro Rusia, fiind fondat de KGB-istul Ion Iliescu și alți agenți ai Federației Ruse la București în anii 90. Mesajul pesedistei Firea nu a avut însă efectul scontat. Numeroși utilizatori ai Reddit România, cel mai popular forum online din România, au reacționat indignați. Iată ce comentarii au avut: Atacurile Rusiei împotriva Ucrainei au intrat în a două zi cu incursiuni pe toate flancurile, explozii la Kiev și mobilizare generală decretată de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski. Treisprezece grăniceri ucraineni au fost uciși în urmă bombardamentelor intense desfășurate de nave rusești asupra Insulei Șerpilor în cursul zilei de joi, prima zi a invaziei Rusiei împotriva Ucrainei, potrivit consilierul ministrului ucrainean de interne Anton Gherascenko, citat de LB.ua și Gordon.ua.

„Conform informațiilor de care dispunem în prezent, insula Șerpilor din Marea Neagră a fost capturată de către ocupanții ruși”, a anunțat în cursul serii de joi Serviciul ucrainean pentru frontieră într-un comunicat pe pagină să oficială de Facebook, potrivit căruia întreagă infrastructură de pe insula a fost distrusă în urmă bombardamentelor.

„O nava rusească a cerut garnizoanei din Insula Șerpilor să se predea. Apoi a fost declanșat un atac cu rachete și tunuri de artilerie. 13 grăniceri și-au pierdut viață”, a scris Gherascenko pe contul sau Telegram. Două nave de război ale Flotei ruse din Marea Neagră – „Moskva” și „Vasili Bakov” – s-au aflat în apropierea insulei.

„Inamicul a încercat în mod repetat în zadar să-i intimideze pe grănicerii ucraineni de pe insula, cerându-le să capituleze. Grăniceri și militari ai armatei ucrainene au ripostat cu îndârjire”, se menționa în comunicatul citat.

Anterior, Lb.ua relata că „agresorul s-a folosit de un canal de comunicare internațional pentru siguranță navigației pentru a le transmite grănicerilor ucraineni să capituleze. Insula Șerpilor din Marea Neagră, clasificată drept „stanca” în sensul Convenției de la Montego Bay privind Dreptul Marii din cauza lipsei de surse proprii de apă potabilă, se află la 45 de km de țărmurile României și Ucrainei.

Comentează

Back to top button