ACTUALITATE

Facebook a interzis mass-media de stat ruse să difuzeze reclame sau să genereze bani pe platformă

Facebook a precizat, vineri, că a împiedicat mai multe mass-media de stat ruse să câştige bani de pe platforma sa, în contextul în care invazia Moscovei în Ucraina vecină a ajuns pe străzile capitalei Kiev, scrie AFP.

„Interzicem de acum mass-media ruse de stat să difuzeze reclame sau să genereze bani pe platforma noastră oriunde în lume”, a declarat pe Twitter Nathaniel Gleicher, responsabil cu politica de securitate a Facebook, adăugând că această măsură era deja pe punctul de a fi pusă în practică. 

Compania+mamă a Facebook, Meta, a declarat mai devreme vineri că Rusia a decis să „limiteze accesul” şi să „încetinească” funcţionarea Facebook. 

Moscova acuză reţeaua de socializare americană că cenzurează mass-media ruse şi că încalcă drepturile omului şi ale cetăţenilor ruşi.

„Ieri, autorităţile ruse ne-au cerut să oprim verificarea independentă a faptelor şi etichetarea conţinutului postat pe Facebook de către patru organizaţii media de stat ruse. Am refuzat. Drept urmare, au anunţat că vor restricţiona utilizarea serviciilor noastre”, a scris vice-preşedintele Meta, Nick Clegg, într-un comunicat. 

Invaziy Ucrainei a fost ocazia unei avalanşe de ştiri false pe internet, în special pe reţelele de socializare, fenomen devenit recurent la fiecare declanşare de război sau conflict. 

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button