POLITICĂ

Marius Lulea(AUR): Președintele României, Klaus Iohannis, girează pactul Ribbentrop-Molotov și ține partea Germaniei, adică a Rusiei, în conflictul militar de lângă noi

Președintele României, Klaus Iohannis, girează pactul Ribbentrop-Molotov și ține partea Germaniei, adică a Rusiei, în conflictul militar de lângă noi. România este din nou absentă de pe scena internațională în cazul unui conflict major desfășurat pe graniță, a declarat liderul AUR Marius Lulea.

„În timp ce Polonia este statul european cu reacția cea mai dură și mai clară, România este absentă, iar Germania se opune categoric sancționării agresorului. În realitate pactul dintre Germania și Rusia pare că niciodată nu a încetat. Bunele relații dintre cele două state nu sunt doar de natură economică, ele pornesc din trecut, din vremurile în care familiile regale ale celor două state se înrudeau.

Germania a ținut permanent partea Rusiei atunci când a fost vorba de o politica europeană comună și a blocat orice formă de sancțiune care ar fi produs consecințe concrete.Polonia a trimis deja armament în Ucraina și acest lucru sub formă de donație. Polonia cere scoaterea Rusiei din comerțul internațional prin blocarea accesului la sistemul de transfer bancar Swift.

Din România nu vedem nici o reacție concretă, este nevoie ca românii să se mobilieze la graniță pentru a putea ajuta refugiații. O să vă spună ficusul de la Cotroceni că nu ne așteptam la această situație, deși se vorbește despre război de aproape jumătate de an. România nu a luat nici o măsură pentru românii din Ucraina. O bună parte dintre aceștia au cetățenia română, ținută la secret datorită faptului că statul vecin nu permite dubla cetățenie.

Acest război nu justifică faptul că Ucraina este și ea stat agresor la adresa comunităților etnice românești, supuse unui proces dur de deznaționalizare. Există copii ce sunt cetățeni români dar care nu au pașaport(unii au certificat de naștere). Acestor copii nu le este astăzi permis accesul în România în timp ce consulatele din Ucraina nu mai funcționează.

Cum e posibil ca în această perioadă să nu te pregătești, să nu te ocupi tu organizat ca românii din Ucraina să aibă toate actele necesare sau să le permiți accesul în țară chiar și pe baza unul act simplu de identificare? O să spună că nu au depus cerere, nu au cumpărat timbre și că românii sunt de vină…

Pandemia a reprezentat un mare necaz, dar exploatat fără de milă de politicieni pentru a fura câteva zeci de miliarde de euro prin achiziții dubioase. Fiecare necaz ce se abate asupra românilor reprezintă o nouă oportunitate pentru șacalii care ne conduc. A venit războiul și în loc să ne pregătim de ce este mai rău politicienii de la București caută deja modalități prin care să profite de acest război și de soarta nefericiților care sunt afectați de el.

Cel mai probabil Iohannis va pregăti pe 1 martie (ședința CSAT) o nouă stare de urgență, aceasta este perfectă pentru a se mai da contracte fără licitație către firmele de casă. O să vedeți cum vor apărea cei care doresc să ajute pe bani mulți, donațiile făcute de către români nu vor fi bune. Starea de urgență va suprima libertățile românilor, din nou. Mișeii de la București nu vor ezita să folosească orice necaz pentru a-și bate joc de țară.

România are nevoie de o reacția mai fermă, coordonată cu reacția aliaților. Polonia reprezintă din acest punct de vedere un exemplu, dar în Polonia cei care conduc sunt patrioți. Iohannis face la acest moment jocul Germaniei, Germanie care face jocul Rusiei. Duminică la ora 14 ne vedem la Universitate pentru Libertate, împotriva Războiului, împotriva Facturilor Mari, împotriva Ratelor Mari, pentru Dreptate și pedepsirea Abuzurilor din Pandemie.

De la ora 10 se va desfășura un marș AUTO din parcarea Parc Vest Ploiești spre București, pe autostradă până la Universitate. Da, protestele trebuie să existe, ele se desfășoară în toată lumea, sunt o formă de exprimare a democrației. Vedem cum se încearcă compromiterea publică a oricărei formă de manifestare democratică.

Cei care spun că războiul de lângă ar justifica tăcerea și acceptarea de către români a facturilor mari le spunem că fac jocurilor jefuitorilor din partide. Unii vor ieși împotriva facturilor mari, alții vor ieși împotriva abuzurilor din pandemie, unii vor ieși împotriva războiului de pe graniță și a lipsei de reacție a conducerii țării.”, a declarat vicepreședintele AUR, Marius Lulea.

Comentează

Back to top button