EXTERNE

VIDEO: Preşedintele Ucrainei a spus că noaptea a fost „dură” şi acuză Moscova că a tras în locuitori. Zelenski, către bieloruşi: „De pe teritoriul vostru, îi ucideţi pe copiii noştri. Cum vă veţi uita în ochii copiilor voştri?”

Preşedintele Volodimir Zelenski a indicat, duminică, că noaptea a fost „dură” în Ucraina, cu bombardamente ruse care au vizat doar zone locuite, scrie AFP.

„Noaptea trecută a fost dură, noi tacuri, noi bombardamente în cartierele locuite, asupra infrastructurilor civile. Nu există nimic astăzi pe care ocupantul să nu considere o ţintă legitimă”, a spus el într-un videoclip difuzat pe reţelel de socializare.

„Vasilkov, Kiev, Cernigău, Sumî, Harkov şi multe alte oraşe trăiesc în condiţii pe care nu le-am văzut pe teritoriul nostru (…) de la al Doilea Război Mondial”, a subliniat preşedintele ucrainean, scrie AFP. 

El s-a adresat bieloruşilor, a căror ţară serveşte drept bază aeriană pentru forţele ruse care au invadat Ucraina, joi, pentru a ataca Kievul. 

„De pe teritoriul vostru, îi ucideţi pe copiii noştri”, a spus el. „Cum vă veţi uita în ochii copiilor voştri, cum vă veţi privi pe voi? Cum vă veţi uita în ochii vecinilor voştri? Vecinii voştri suntem noi”. 

Preşedintele ucrainean a respins duminică propunerea Rusiei de negocieri la Gomel, în Belarus, pentru că această ţară serveşte drept bază pentru invazia Ucrainei, afirmând că „oricare alt oraş” ne-ar conveni. 

Comentează

Back to top button