EXTERNE

A cincea zi de război: Kievul rezistă sub asediul rusesc. Rubla s-a prăbușit la un minim record

A cincea zi de război în Ucraina a început cu noi  bombardamente în Kiev și Harkov, însă capitala și orașul strategic al Ucrainei rezistă sub asediul rusesc. Președintele Volodimir Zelenski a anunțat că următoarele zile sunt cruciale pentru ucraineni.

În jurul orei 4 dimineața, ora Kievului, bombardarea capitalei ucrainene și a Harkovului a fost reluată, transmite Serviciul de Comunicații Speciale de Stat al Ucrainei.

A fost lovită și o localitate aflată în apropierea Capitalei, unde o rachetă a distrus un bloc de locuințe.

Armata ucraineană respinge atacurile terestre şi aeriene, a declarat consilierul şefului administraţiei prezidenţiale, Oleksii Arestovici, într-un briefing care a avut loc duminică seara.

>

El a informat că au fost trase trei rachete spre Kiev.

Arestovici a mai spus că armata rusă a încercat să avanseze spre centrul oraşului Harkov din estul Ucrainei şi că 11 nave ruseşti se află în largul coastei oraşului port Odesa.

Între timp, rubla rusească a scăzut cu 30% în raport cu dolarul american, după ce țările occidentale au anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei, din cauza invadării Ucrainei.

Noul minim record pentru moneda rusească a fost înregistrat după ce mai multe bănci din țară au fost excluse din sistemul internațional de plăți SWIFT.

Duminică, banca centrală a Rusiei a făcut un apel la calm, de teamă că oamenii s-ar putea grăbi să-și retragă banii din bănci. De altfel, în mai multe orașe rusești au fost cozi uriașe la bancomate.

Comentează

Back to top button