EXTERNE

Putin a fost trădat de propriul serviciu de spionaj. FSB l-a informat pe Zelenski despre asasinat

O tentativă de asasinat împotriva președintelui Ucrainei a fost împiedicată, a declarat miercuri dimineața un oficial guvernamental, a informat agenția de presă Interfax-Ucraina.

Atentatul asupra vieții lui Volodimir Zelenski a fost planificat de membrii unității de elită Kadirovtsi (Adepții lui Kadîrov), se arată în raport, citându-l pe Oleksi Danilov, secretarul Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei.

„Operațiunea specială ce urma să fie efectuată direct de Kadirovtsi pentru eliminarea președintelui nostru ne este pe deplin cunoscută astăzi. Pot spune că am primit informații de la reprezentanții FSB (Serviciul Federal de Securitate al Rusiei) care nu doresc să ia parte la acest război sângeros. Datorită acestui fapt, grupul de elită al lui Kadîrov, care a venit aici pentru a-l lichida pe președintele nostru, a fost eliminat”, a declarat Danilov pentru Ukraine 24.

Cecenii au fost lichidați

Astfel, cu ajutorul serviciului de spionaj rus, ucrainenii au reușit să lichideze o echipă cecenă de elită, care plănuia ”uciderea” președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

”Pot spune că grupul de elită al lui Kadîrov, care a mers aici special pentru a-l elimina pe președintele nostru, a fost direct distrus”, a spus Danilov, potrivit Unian.

El a mai spus că acest „grup al lui Kadîrov” a fost împărțit în două, unul a fost lichidat la Hostomel, iar cel de-al doilea se află sub amenințarea gloanțelor.

Comentează

Back to top button