Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

Recompensă de 1 milion de dolari pentru capturarea lui Vladimir Putin, oferită de un om de afaceri rus: „Viu sau mort”

O recompensă de 1 milion de dolari pentru arestarea președintelui rus Vladimir Putin a fost oferită ofițerilor ruși de către antreprenorul rus Alex Konanykhin, transmite Jerusalem Post.

„Promit să plătesc 1.000.000 de dolari ofițerilor care, respectându-și datoria constituțională, îl arestează pe Putin drept criminal de război, în conformitate cu legile ruse și internaționale”, a scris Konanykhin pe LinkedIn. „Putin nu este președintele Rusiei, deoarece a ajuns la putere ca urmare a unor operațiuni speciale de aruncare în aer a blocurilor din Rusia, iar apoi a încălcat Constituția prin eliminarea alegerilor libere și uciderea oponenților săi”.

„În calitate de etnic rus și cetățean rus, consider că este datoria mea morală să facilitez denazificarea Rusiei. Îmi voi continua asistența acordată Ucrainei în eforturile sale eroice de a rezista asaltului hoardei lui Putin”, a adăugat omul de afaceri.

Potrivit unui articol publicat în 1996 de The Washington Post, Konanykhin a studiat la institutul de fizică și tehnică din Moscova dar a abandonat studiile pentru afaceri. La 25 de ani, avea un imperiu de peste o sută de firme. În 1992, companiile sale erau evaluate la 300 de milioane de dolari.

În 1996, în timp ce se afla în Statele Unite, Konanykhin și soția sa au fost arestați pentru încălcarea condițiilor privind viza americană. Cazul ar fi fost declanșat de acuzația autorităților ruse potrivit cărora acesta ar fi deturnat 8 milioane de dolari de la o bancă moscovită.

În instrumentarea cazului, agenții FBI au depus mărturie că mafia rusească pusese o recompensă pe capul lui Konanykhin iar un fost agent KGB a declarat că are îndoieli serioase legate de acuzațiile autorităților rusești.

În timpul procesului, Konanykhin a depus mărturie că a fost supus la presiuni și amenințări din partea angajaților Russian Exchange Bank, astfel încât s-a mutat în Ungaria. Amenințările cu violențele au continuat astfel încât a fugit în Cehia și apoi în New York.

În cele din urmă, s-a ajuns la o înțelegere și omul de afaceri a primit azil politic, fiind eliberat. Peste câțiva ani, însă, azilul politic i-a fost revocat și s-a ordonat deportarea sa. Konanykhin a încercat să fugă în Canada dar a fost arestat. Și acest ordin de deportare a fost anulat și a primit din nou azil politic în 2007.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button