EXTERNE

Serghei Lavrov amenință cu al Treilea Război Mondial: „Va fi nuclear şi distructiv”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, miercuri, că dacă ar avea loc un al Treilea Război Mondial, acesta va implica arme nucleare şi va fi „distructiv”, a informat agenţia de presă RIA, conform Reuters.

Lavrov a mai precizat că Rusia, care a lansat o aşa-zisă operaţiune militară specială împotriva Ucrainei săptămâna trecută, s-ar confrunta cu un „pericol real” dacă Kievul ar procura arme nucleare.

„Crimeea face parte din Federaţia Rusă, iar acest lucru nu este negociabil”, a subliniat Lavrov.

„Statele occidentale nu trebuie să construiască baze militare pe teritoriile fostei Uniuni Sovietice şi nu trebuie să îşi folosească infrastructura pentru nicio acţiune militară”, a continuat oficialul rus.

„Ucraina încă are tehnologie sovietică şi mijloacele militare de a livra astfel de arme. Nu putem eşua să răspundem în faţa acestui pericol real. Rusia este un membru responsabil al comunităţii internaţionale, şi îşi respectă angajamentului de neproliferare a armelor de distrugere în masă. Rusia va lua toate măsurile necesare pentru a preveni achiziţia Ucrainei de arme nucleare”, a adăugat el.

„Este imperios necesar să nu se recurgă la acţiuni periculoase care pot încălca principiul egalităţii şi securităţii indivizibile. Rusia rămâne dispusă să poarte discuţii multilaterale care să prevină cursa armelor şi să întărească stabilitatea strategică”, a mai spus Lavrov.

Comentează

Back to top button