POLITICĂ

Guvernele României și Poloniei au o ședință comună, la Varșovia

Guvernele României și Poloniei au astăzi, la Varșovia, o ședință comună pe agendă căreia se află proiecte bilaterale, dar și situația din Ucraina. România și Polonia sunt partenere în NATO și în Uniunea Europeană și colaborează într-o serie de inițiative regionale.

Premierul Nicolae Ciucă a subliniat că ședința comună a celor două guverne are o relevanță aparte în contextul internațional actual, atât pentru întărirea relațiilor dintre România și Polonia, cât și în ceea ce privește problema securității în estul Europei, după invazia rusă în Ucraina. Cu prilejul ședinței comune, vor fi semnate o serie de acorduri bilaterale.

Vă reamintesc că România și Polonia cooperează atât în NATO și Uniunea Europeană, cât și în formate regionale, așa cum este Inițiativa celor Trei Mări care reunește 12 state aflate între Mările Adriatică, Baltică și Neagră, cât și în București 9 care este o iniţiativă a președinților Klaus Iohannis și Andrzej Duda.

Tot astăzi se împlinesc 101 ani de la încheierea Convenției defensivei româno- polone, prima alianţă regională de securitate semnată de România, după Primul Război Mondial. Aceasta alianță a reprezentat axul în jurul căruia s-au dezvoltate relațiile interbelice dintre cele două state.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button