Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
POLITICĂ

Bogdan Aurescu: Reiterez susţinerea puternică a României faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a subliniat, vineri, „susţinerea puternică a României faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova în interiorul graniţelor sale recunoscute internaţional”, potrivit Agerpres.

„Azi, Transnistria a cerut recunoaşterea independenţei. Sunt în contact direct cu colegii din Chişinău. Am discutat cu omologul meu, ministrul Nicu Popescu, şi colegii noştri îşi pregătesc poziţia pe această temă. Aş vrea să vorbesc despre aceasta în timpul Consiliului Afaceri Externe azi, în faţa colegilor. Folosesc această ocazie să reiterez susţinerea puternică a României faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova în interiorul graniţelor sale recunoscute internaţional”, a spus şeful diplomaţiei române înainte de reuniunea Consiliului Afaceri Externe, care are loc la Bruxelles.

El a spus că şedinţa va avea ca subiect situaţia din Ucraina şi răspunsul comunităţii internaţionale la acţiunile agresive ale Federaţiei Ruse. „Este foarte important ca astăzi să ne coordonăm la nivel transatlantic”, a arătat el.

Totodată, a afirmat că va vorbi şi despre tema ajutorului către Republica Moldova „pentru a face faţă crizei, deoarece este nevoie de consolidarea sprijinului UE” pentru Chişinău.

„Republica Moldova se confruntă cu un număr mare de refugiaţi, de asemenea s-ar putea confrunta şi cu o criză energetică. Deci, este foarte important să consolidăm rezilienţa Republicii Moldova”, a mai arătat şeful diplomaţiei române.

Astfel, a anunţat că a trimis, alături de omologul din Austria, o scrisoare comună în care este solicitată mai multă asistenţă umanitară pentru Republica Moldova, pentru a face faţă acestor provocări.

„Vreau să salut cererea semnată ieri de preşedinta Republicii Moldova, preşedintele Parlamentului şi de premier, în care era solicitat statutul de stat candidat UE al Republiciii Moldova. Republica Moldova este un stat partener bine pregătit şi mă bucur că România şi poate extinde sprijinul pentru ca Republica Moldova să devină membru al Uniunii Europene”, a mai spus ministrul Aurescu.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button