DIASPORA

R. Moldova a suspendat difuzarea știrilor din Federația Rusă pe perioadă stării de urgență

În perioada stării de urgență, în Republica Moldova a fost suspendată redifuzarea programelor informative și analitice ale posturilor TV rusești. Potrivit agenției Infotag, această decizie a fost luată miercuri seară de comisia guvernamentală pentru situaţii excepţionale.

Potrivit deciziei, este temporar interzisă redifuzarea de știri și programe de informații și analitice „produse în state care nu au ratificat Convenția europeană privind televiziunea transfrontalieră”. Interdicția nu se aplică „filmelor artistice și de scurt metraj, și a emisiunilor de divertisment”.

Comisia pentru starea de urgență a adoptat, de asemenea, o decizie prin care permite Consiliului audiovizualului să suspende, pe perioada stării de urgență, licența de emisie a furnizorilor și autorizația de retransmisiune a distribuitorilor.

În același timp, încă de la începutul operațiunii speciale a Rusiei în Ucraina, posturile moldovenești au încetat din proprie iniţiativă să redifuzeze majoritatea programelor de informare ale posturilor TV rusești.

Comentează

Back to top button