EXTERNE

Rusia s-a înglodat! Nu mai are resurse să-și susțină războiul din Ucraina

Anchetatorul Bellingcat Christo Grozev spune că operațiunile militare ale Rusiei ar urma să intre într-un blocaj, deoarece Moscova nu mai are resurse financiare. Săptămâna viitoare urmează noi sancțiuni.

Anchetatorul Bellingcat Christo Grozev susține că Rusia ar mai avea resurse pentru război doar până duminică. După această dată operațiuea militară a Rusiei ar urma să se împotmolească, anunță agenția de știri Nexta.

Potrivit sursei citate, săptămâna viitoare, Rusia va trebui să facă față unor sancțiuni economice, a căror amploare „nu a mai fost văzută până acum”. Acestea îl vor afecta grav inclusiv pe președintele Vladimir Putin.

Trupele dislocate de Rusia se află acum la aproximativ 25 de kilometri de Kiev în nord și rămân la 10 kilometri în afara centrelor orașelor Cernihov și Harkov în nord, potrivit unor oficiali americani, citați de CNN. Statele Unite anunță că se duc lupte între ucraineni și ruși în apropierea orașului Nykolaiv din sud.

Până acum, 331 de civili au murit, iar alți 675 au fost răniți în Ucraina de pe 24 februarie, de când Rusia a invadat Ucraina, potrivit unei declarații a Biroului pentru drepturile Omului de la ONU, relatează Reuters.

Totodată, Michael Kofman, unul din cei mai buni analiști ai războiului din Ucraina, susține că în cel mult trei săptămâni conflictul se va stinge.

“Încerc să nu fac prea multe predicții. Cred că, având în vedere toate problemele din campania rusă, presupunerile delirante, un concept de operațiuni imposibil de realizat, slab pregătiți pentru un război susținut ca acesta, îi mai acord (armatei ruse – n.r.) cel mult trei săptămâni înainte să devină o forță epuizată”, a scris acesta pe contul său de Twitter.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button