POLITICĂ

Purtătorul de cuvânt al BOR, despre Patriarhul Kiril al Rusiei: „Complice cu politicul asasin”

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a postat pe pagina sa de Instagram un mesaj prin care îl critică dur pe patriarhul ortodox rus, Kiril, „un opulent patriarh demisionar din punct de vedere moral” care îl susține pe Vladimir Putin, „omul antihristic, care mimează credința în Dumnezeu și patriotismul”.

Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române a făcut acest comentariu într-un mesaj postat duminică pe pagina sa de Instragram.

Bănescu nu îi numește direct pe patriarhul Kiril și pe președintele rus Vladmir Putin, însă mesajul său este însoțit de o fotografie în care apar cei doi.

Datoria lucidității ne obligă să discernem inclusiv între un autentic și demn Întâistătător al Bisericii lui Hristos și un opulent patriarh demisionar din punct de vedere moral și creștin prin complicitatea sa cinică cu politicul asasin și prin asocierea la cele mai hidoase lucruri pe care omul antihristic, care mimează credința în Dumnezeu și patriotismul, este capabil să le comită cu atrocitate:

războiul cumplit și nejustificat împotriva altora, bulversarea vieții unui popor liber, îngrozirea, torturarea în varii feluri și uciderea în masă a unor oameni pe care Hristos ne-a poruncit blând să-i iubim ca pe noi înșine, nu să-i strivim sub cizma grea și invadatoare a morții.

Chiar când diavolul ne truchează în față realitatea, avem mereu datoria de a discerne și de a mărturisi adevărul”, a scris Bănescu.

Comentează

Back to top button