ECONOMIE

Spionajul britanic: Putin e dezamăgit complet în armata rusească

Înainte de invadarea Ucrainei, președintele rus credea că are o armată pregătită pentru luptă, pe care a observat-o în timpul paradelor din Piața Roșie din Moscova.

„Dar o armată pe terenul de paradă nu este o armată pe câmpul de luptă”, a declarat o sursă de informații britanice pentru BBC.

Potrivit interlocutorului, armata rusă chiar credea că iau parte la exerciții și nu se pregătesc pentru o invazie reală a unei țări vecine.

Rusia a mobilizat în Ucraina 95% din armata sa

Este raportat de BBC cu referire la Pentagon.

Potrivit Pentagonului, Rusia a desfășurat 95% din forțele și activele concentrate în apropierea granițelor Ucrainei înainte de invazie. Nu a existat un avans semnificativ al trupelor ruse.

Coloana de 64 de kilometri de lângă Kiev este încă nemișcată. Probabil că a rămas blocată în noroi și a ars tot combustibilul.

Nu există încă o aterizare amfibie în regiunea Odesa. Nici nu există semne că va începe în curând.

Forțele Aerospațiale Ruse încă nu controlează spațiul aerian deasupra Ucrainei. Avioanele și elicopterele ucrainene de luptă zboară, apărarea aeriană funcționează. În același timp, ambele părți au suferit pierderi la avioanele de luptă, elicopterele și sistemele de apărare aeriană.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button