POLITICĂ

BREAKING NEWS. Rusia a lovit aeroportul din Vinița cu cele mai scumpe rachete din dotare. Putin ar fi reacționat furios

Președintele Rusiei a înnebunit literalmente când a aflat că rachetele „Kalibr” au fost lansate în aeroport. Rusie nu are mai mult de o mie de piese de astfel de muniție.

Președintele rus Vladimir Putin și-a pierdut literalmente cumpătul când a aflat că armata rusă a tras în aeroportul din Vinița cu cele mai scumpe rachete din Federația Rusă. Hristo Grozev, expert media și șeful publicației Bellingcat, a spus asta întro emisiune, a fost citat de agenția Ukrinform.

Potrivit acestuia, rachete de tip „Kalibr” care au fost lansate în aeroport au rămas în dotarea Rusiei nu mai mult de o mie de bucăți.

„Putin a fost furios pentru că i s-a spus că aceste rachete sunt cele mai valoroase”, – a spus expertul.

Grozev este sigur că președintelui Federației Ruse nu i se spune imaginea completă a eșecurilor armatei sale în Ucraina, deoarece subordonații săi se tem să emită astfel de informații.

„De exemplu, faptul că aproape 100% din populație are o atitudine negativă față de armata rusă, cel mai probabil, nu ajunge la el”, a sugerat anchetatorul.

Mașina de propagandă a Federației Ruse, potrivit lui Grozev, funcționează foarte eficient în interiorul țării, dar nu a mai rămas niciun om normal în Europa care să creadă în aceste falsuri.

Cum a fost bombardat aeroportul din Vinnitsa


Artileria inamică a lovit aeroportul de lângă satul Gavryshovka, regiunea Vinnitsa, pe 6 martie a acestui an. Obuzele ar fi putut veni din Transnistria. Potrivit Ministerului Apărării al Moldovei, aceștia au fost eliberați de o navă rusă în Marea Neagră.

În urma bombardării, un depozit de combustibil și lubrifianți a luat foc pe o suprafață de aproximativ 1.000 km. Patru persoane au fost salvate din dărâmături, una a murit.

În apropierea aeroportului există o bază militară, nu era nici echipament militar pe ea, fiind în curs de reparație.

Comentează

Back to top button