POLITICĂ

George Simion: „Putin continuă politica stalinistă de agresiune, el este un ucigaş, un criminal de război. Sunt convins de puterea NATO„

Liderul AUR, George Simion a afirmat, într-un interviu acordat presei poloneze, referindu-se la agresiunea rusă în Ucraina, că liderul de la Kremlin este „un criminal”, care nu trebuie să intimideze pe nimeni şi că identitatea Europei trebuie apărată, relatează news.ro.

Putin continuă politica stalinistă de agresiune, el este un ucigaş, un criminal de război şi nu putem să ȋi permitem să facă ceea ce le face el acum ucrainenilor şi ucrainencelor. În sfârşit au ȋnceput aliaţii noştri să ȋnţeleagă cel puţin un pic din ceea ce am trăit noi ani de zile din cauza ruşilor”, a declarat Simion.

Criminalul nu trebuie să ne intimideze. El crede că estul Europei e curtea lui de joacă. Să se ȋntoarcă ȋn Rusia. Sunt convins de puterea NATO. Noi, România, avem mult de ȋnvăţat din experienţa polonezilor. Să ne ȋntoarcem la era când Moscova dicta soarta Europei de Est, aşa ceva este inacceptabil. Trebuie să apărăm identitatea Europei şi să ne amintim paginile ȋntunecate ale istoriei. Iar Berlinul trebuie neapărat să acţioneze”, a spus George Simion întrebat în legătură cu faptul că Vladimir Putin a cerut NATO să ȋşi retragă forţele din ţările care au aderat la Alianţa Nord-Atlantică după 1997, grup de ţări din care fac parte, printre altele, România şi statele baltice.

În acelaşi interviu, liderul AUR a afirmat că „să cedezi ȋn faţa lui Putin e aproape o crimă, pentru că este un criminal

„Sper ca politicienii occidentali să ȋnceapă să ȋnţeleagă că o Europă unită e posibilă numai fără Putin, fără gazul rusesc şi fără şantaj. Pactul Ribbentrop-Molotov este readus la viaţă de acţiunile lui Scholz şi ale lui Putin. Nu ştiu de ce nu ȋnţelege Occidentul acest lucru” , a declarat ȋn emisiunea “Să mergem” George Simion, liderul grupului parlamentar de prietenie româno-polonez şi preşedinte al Partidului Alianţa Pentru Unirea Românilor (AUR), conform niezalezna.pl.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button