POLITICĂ

Raport SECRET al FSB. Războiul lui Putin din Ucraina va fi un eșec total comparabil cu prăbușirea Germaniei naziste

Profeția teribilă pentru Vladimir Putin! Ce urmează să se întâmple este absolut incredibil (DOCUMENT).

Potrivit documentului, citat de Daily Mail, forțele ruse nu au „opțiuni de victorie, ci doar de înfrângere”, în timp ce continuă să întâmpine o rezistență ucraineană acerbă, despre care experții spun că a surprins Moscova. În plus, documentul spune că șansele de ”victorie” sunt similare cu șansele de victorie ale lui Hitler, care se năruiau pe două fronturi.

Raportul susține că forțele ruse au un „termen limită provizoriu” – luna iunie, pentru a captura cu succes Ucraina, dar cu siguranță luptele nu vor dura până atunci. „Avem un termen limită, pentur luna iunie. Dar în iunie nu vom mai avea economie, nu va mai rămâne nimic” se spune în raportul citat de Daily Mail.

FSB, acuzată de eșecul forțelor ruse, deși nu a știut de invazie?

De asemenea, documentul de peste 2000 de pagini pretinde că FSB, succesoarea temutului KGB, ar fi fost acuzată de eșecul forțelor ruse în Ucraina, în ciuda faptului că FSB nu ar fi primit niciun avertisment cu privire la o invazie. Raportul mai spune că guvernul rus a pierdut contactul cu o serie de divizii ale sale, trimise în Ucraina, ceea ce înseamnă că nu au avut un număr exact de morți.

Activistul rus pentru drepturile omului și operatorul site-ului anticorupție ”Gulagu.net”, Vladimir Osechkin, a publicat raportul pe Facebook săptămâna trecută.

Rusia nu mai are ieșire


Christo Grozev, expert în serviciile de securitate din Rusia, care lucrează pentru grupul de jurnalism de investigație Bellingcat, a declarat că a arătat raportul unor foști ofițeri FSB care i-au spus că „fără îndoială, documentul a fost scris de un coleg”. Grozev susține că, deși cei doi nu sunt neapărat de acord cu toate afirmațiile din raport, au încredere în originea acestuia. Oferind o undă de speranță poporului ucrainean în fața atacurilor devastatoare ale forțelor ruse, documentul spune că șansele de victorie ale lui Putin în Ucraina sunt inexistente.

”În general, Rusia nu are nicio ieșire. Nu există nicio opțiune pentru o posibilă victorie, iar înfrângerea este tot mai clară”, se spune în raport.

Greșelile Rusiei, comparate cu cele făcute de Germania nazistă


Mai mult, documentul compară greșelile Rusiei cu cele făcute de Germania nazistă la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, susținând că „poziția de pornire” a Moscovei se aseamănă cu „Germania anilor 1943-1944”, când șansele de victorie ale lui Hitler se năruiau pe două fronturi. În document se mai spune că ofițerilor FSB li s-a ordonat să evalueze efectele pe care le au sancțiunile occidentale asupra Rusiei.

Nu cred că Putin va apăsa butonul roșu pentru a distruge întreaga lume
Deși nu exclude posibilitatea unui astfel de eveniment oribil cum ar fi un atac nuclear, autorul raportului spune că „chiar dacă intră în categoria cinicilor, nu cred că Putin va apăsa butonul roșu pentru a distruge întreaga lume”. În primul rând, există mai mult de o persoană care ia deciziile și cineva tot se va opune. Sunt mulți oameni acolo. Nu există un „buton roșu pentru un singur om”, se spune în raport.

Pe de altă parte, raportul spune că nu poate exclude escaladarea războiului într-un conflict internațional.

Potrivit Daily Mail, raportul apare în contextul în care fostul ministru de Externe rus, Andrei Kozîrev, a declarat că Putin nu este „nebun”, ci „imoral”. Acesta a afirmat că președintele rus crede că invazia sa este logică, deoarece a început să creadă în propria teză falsă, conform căreia ucrainenii sunt „neo-naziști”. Pe de altă parte, Nazîrev a susținut și el că liderii militari din cercul lui Putin îl vor împiedica să folosească „butonul nuclear”.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button