ECONOMIE

Congresmeni americani îi cer lui Biden să ofere Ucrainei arme defensive de calitate

Nu mai puțin de 58 de parlamentari americani, democrați și republicani, au cerut președintelui Joe Biden și administrației sale să sprijine forțele ucrainene cu mai multe avioane de luptă și arme defensive, în special rachete „Stinger” și sisteme de apărare antiaeriană, pentru a le consolida apărarea împotriva invaziei rusești.

Într-o declarație adresată administrației Biden, cei 58 de reprezentanți au susținut că, în pofida rezistenței eroice a forțelor ucrainene, Rusia își menține în prezent superioritatea aeriană, iar acest avantaj s-ar putea transforma în curând în dominație aeriană rusă dacă Ucraina nu va primi asistența militară necesară.

Camera Reprezentanților a îndemnat administrația Biden să colaboreze cu aliații NATO pentru a aranja și a accelera transferul oricăror sisteme rusești de rachete antiaeriene S-300 în Ucraina.

„Furnizarea de platforme din epoca sovietică, operate anterior de forțele ucrainene, va fi esențială pentru succesul lor pe câmpul de luptă și va proteja, de asemenea, tehnologia de apărare americană de a cădea în mâinile rușilor”, au explicat deputații.

În acest context, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, va efectua în această săptămână o vizită în Slovacia în cadrul căreia, foarte probabil, va discuta şi posibilitatea achiziționării de sisteme S-300 deținute de Slovacia pentru a fi trimise în Ucraina de către SUA.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button