POLITICĂ

Klaus Iohannis face o vizită la Chișinău

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va merge miercuri, 16 martie, în Republica Moldova, unde se va întâlni cu Maia Sandu. Vizita are loc în contextul războiului din Ucraina.

Întâlnirea ar urma să aibă loc miercuri după amiază. Vizita preşedintelui României în Republica Moldova are loc în contextul în care ţara vecină se confruntă cu un număr mare de refugiaţi ucraineni. De altfel, la ultima şedinţă a CSAT s-au stabilit şi măsuri pentru sprijinirea statului vecin, după cum anunţa şeful statului. Situaţia Republicii Moldova a fost discutată de Klaus Iohannis cu majoritatea înalţilor oficiali care au venit în România, printre care şi vicepreşedintele SUA, Kamala Harris.

„Am discutat, totodată, şi despre sprijinul atât de necesar pe care trebuie să îl acordăm Republicii Moldova. Situaţia în care se află ţara vecină este unică, din punctul de vedere al numărului foarte mare de refugiaţi raportat la cel al populaţiei. Această presiune se suprapune pe dificultăţile de ordin economic sau energetic cărora Republica Moldova este nevoită să le facă faţă”, declara preşedintele român după întâlnirea cu Harris. La întâlnirea pe care a avut-o cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, preşedintele Maia Sandu atrăgea atenţia asupra efectelor financiare pe care războiul din Ucraina. După ce Rusia a invadat Ucraina, Republica Moldova a decretat stare de urgenţă.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button