ECONOMIE

Summit extraordinar NATO la 24 martie, la care participă Biden, anunţă Stoltenberg

Un summit extraordinar al NATO urmează să aibă loc la 24 martie, la care urmează să participe preşedintele american Joe Biden, anunţă marţi secretarul general al Alianţei Nord-Atlanrtice Jens Stoltenberg, relatează AFP. Şeful statului american urmează să participe, de asemenea, la un summit UE, la Bruxelles.

Pe agenda summitului NATO urmează să se afle ”consecinţele invaziei Ucrainei de către Rusia, susţinerea noastră fermă a Ucranei şi o consolidare a disasiunii şi apărării NATO în faţa unei realităţi a securităţii noastre”, anunţă într-un comunicat Jens Stoltenberg, care a convocat acest summit extraordinar.

”În această perioadă critică, America de Nord ş Europa este necesar să continue să facă împreună front în cadrul NATO”, subliniază el. Şeful statului american urmează să participe, de asemenea, la un summit al şefilor de stat şi de guverne din UE, la 24 martie, anunţă un oficial european sub protecţia anonimatului. Jen Psaki a confirmat această informaţie.. Acest summit european, care urmează să abordeze reacţia UE faţă de invazia Ucrainei de către Rusia, este pregramat la 24-25 martie. ”În aceste vremuri dificile, acţiunea noastră transatlantică este mai importantă ca niciodată. Preşedintele american Joe Biden se va alătura liderilor UE, la 24 martie, pentrua dscuta despre susţinerea Ucrainei şi a poporului ei şi despre o consolidare a cooperării transatlantice ca reacţie faţă de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter preşedintele Consiliului European Charles Michel În cadrul acestei reuniuni, urmează să discute despre eforturi în vederea impunerii unor ”costuri economice Rusiei, furnizarea unui ajutor umanitor celor care sunt afectaţi de violenţe şi să răspundă altor provocări”, a anunţat Jen Psaki, care a confrmat prezenţa lui Biden.

viewscnt

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button