EXTERNE

Panama anunță că trei nave au fost lovite de rachete rusești în Marea Neagră, de la începutul invaziei Ucrainei / Una a fost scufundată în urma loviturilor

Trei nave sub pavilion panamez au fost lovite de rachete rusești în Marea Neagră de la invadarea Ucrainei de către Rusia, a anunțat miercuri Autoritatea Maritimă din Panama, informează USNews, care citează Reuters.

O navă s-a scufundat, a declarat autoritatea maritimă într-un comunicat, dar nu au fost raportate victime. Celelalte două au rămas pe linia de plutire, cu daune majore.

„Știm că am avut trei nave care au fost atacate de rachete rusești, dar echipajul este în siguranță, însă am avut pagube materiale”, a declarat Noriel Arauz, administratorul Autorității Maritime din Panama (AMP).

Cele trei nave afectate sunt Namura Queen, Lord Nelson și Helt, iar autoritatea panameză nu a specificat data exactă când au fost lovite navele.

Cel puțin alte 10 nave sub pavilion din Panama sunt încă în Marea Neagră, a spus Arauz, adăugând că marina rusă restricționează accesul navelor în zonă.

Panama are cel mai mare număr de nave sub pavilion din lume, depășind 8.000 de nave, potrivit AMP.

Comentează

Back to top button