POLITICĂ

Teatrul din Mariupol a fost bombardat. Clădirea adăpostea peste 1000 de civili / Cea mai fioroasă crimă de război a rușilor

Clădirea teatrului din Mariupol, unde se adăposteau peste 1.000 de oameni, atât adulți, cât și copii, a fost bombardată de ruși, a declarat viceprimarul orașului, Serghei Orlov, potrivit BBC. Deocamdată nu se cunoaște numărul victimelor.

Update 22.20 Ministerul rus al Apărării a negat miercuri că ar fi efectuat atacul aerian asupra Teatrului Dramatic din Mariupol. După apariția imaginilor cu bombardamentul, Ministerul rus al Apărării a transmis că țara sa nu e responsabilă de acest atac, conform agenției de presă RIA, citată de Reuters.

Ministerul a acuzat în schimb autoritățile de la Kiev că ar pregăti „un atac cu substanțe toxice, sub pavilion fals împotriva civililor”, fără a prezenta dovezi în sensul acesta.

Știrea inițială: Potrivit informațiilor transmise de presa internațională, precum și de Ministrul de Externe ucrainean Dmytro Kuleba, clădirea Teatrului Dramatic era utilizată pe post de adăpost anti-bombardament, astfel că sute de persoane s-au aflat acolo, în momentul când a avut loc atacul.
Sursa imaginii: Twitter/Dmytro Kuleba

Și viceprimarul orașului Mariupol, Serhiy Orlov, a declarat că forțele ruse au bombardat clădirea teatrului în case se ascundeau civilii din Mariupol. El vorbește de peste 1.000 de persoane care se adăposteau în clădire.

”Între 1.000 și 1.200 de oameni se fost acolo teatru, în timpul atacului de astăzi. Numărul exact al victimelor este încă necunoscut”, a spus Serhiy Orlov, potrivit The Guardian și BBC.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button