POLITICĂ

La mitingul lui Putin s-a cântat ”Ucraina și Crimeea, Belarus și MOLDOVA sunt țara mea”

Made in URSS! Așa se numește melodia care a rulat peste discursul lui Putin. Dacă ar fi vrut să transmită un mesaj lumii cu privire la planurile lui, așa ar fi procedat, fără să devin conspiraționistă. ”Maia Strana” – Patria mea – este formată, în viziunea lui Putin, aclamată tâmp de oameni manipulați, este formată (inclusiv din) republica Moldova și Țările Baltice. Deci, oameni buni, când mai plecați urechea la tot soiul de putiniști, care vă explică doct cum e cu Ukraina (Rusia Kieveană, de unde susțin rușii că s-a format Statul rus conținea și bucăți din Polonia, Țările Baltice și chiar România și Moldova) gândiți cu capul vostru: aceleași justificări pot fi folosite și pentru Republica Moldova și Țările Baltice, a scris avocata Ingrid Mocanu pe Facebook.

Deci NU, nu se pot redesena prin bombe și tancuri granițe recunoscute internațional. Citiți! Gândiți! Versurile de interes ale melodiei (un fel de born in tha USA, un hit naționalist rusesc) vi le pun aici, iar bucata de melodie în comentarii, să puteți pricepe situația fără a vă lăsa manipulat de unul sau altul cu tot soiul de interese obscure: ”Ucraina și Crimeea, Belarus și MOLDOVA sunt țara mea. Sahalin și Kamchatka, Munții Urali sunt țara mea.

Teritoriul Krasnodar, Siberia și regiunea Volga, Kazahstan și Caucaz precum și Țările Baltice. M-am născut în Uniunea Sovietică, am fost făcut în URSS”. Adică: ”Украина и Крым, Беларусь и Молдова – это моя Страна.Сахалин и Камчатка, Уральские горы – это моя Страна.Краснодарский край, Сибирь и Поволжье, Казахстан и Кавказ и Прибалтика и тоже.Я рождён в Советском Союзе, сделан я в СССР”.

În timp ce Putin se pregătea să urce pe scenă, prezentatorii l-au lăudat pentru că a luptat împotriva „nazismului” în Ucraina, o afirmaţie respinsă categoric de liderii din întreaga lume.

Discursul a fost unul scurt fiind la un moment dat tăiat brusc. Ulterior, Kremlinul a explicat de ce discursul lui Putin nu a fost difuzat pe deplin la televizor: „o defecţiune tehnică.

Reporteri străini aflaţi încă la Moscova spun că mulţi dintre participanţi sunt angajaţi la stat care au fost luaţi de la muncă şi transportaţi cu autobuzul sau trenul.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button