POLITICĂ

Militar dintr-o unitate din Mamaia Sat, dezarmat de o mitralieră și 30 de cartușe de un bărbat cu cagulă care a fugit cu arma

Militar, dezarmat de mitralieră cu cartușe. Potrivit Ministerului Apărării Naționale, un militar de la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat fost atacat prin surprindere, în seara zilei de sâmbătă, în timp ce executa serviciul de pază în unitate.

Militar, dezarmat de mitralieră cu cartușe

Pistol mitralieră și muniția i-ar fi fost sustrase militarului prin violență.

„O persoană neidentificată, cu cagulă și înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracție în perimetrul unității militare, în jurul orei 20.15, și l-a atacat pe militar.

Militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe”, se precizează în comunicatul MApN.

Atacatorul a fugit cu arma

După ce a reușit să ia armei și muniția, atactorul a părăsit perimetrul unității (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunțat de urgență pe comandantul corpului de gardă și pe comandantul unității.

„Conform procedurilor legale în vigoare, Parchetul Militar Constanța și organele de poliție au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului.

De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicații și Informatică a numit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale a dispus de urgență, la nivelul tuturor unităților militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază și verificarea planurilor de pază și apărare a obiectivelor militare”, se menționează în comunicatul MApN.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button