POLITICĂ

George Simion și-a donat salariul pe o lună unei familii nevoiașe din Botoșani

George Simion, liderul partidului AUR, și-a donat și în această săptămână salariul. În campania din anul 2020 copreședintele AUR a promis românilor că își va dona 90% din salariu:

„Promit că voi fi un altfel de politician. Dacă românii trăiesc cu 3.000 de lei sau mai puțin, atunci trebuie să o facem și noi. Politicienii trebuie să devină un exemplu: prea mult timp am cerut de la români să facă eforturi, nu de la noi” a declarat el atunci.

CÂT CÂȘTIGĂ UN PARLAMENTAR?

Parlamentarii câștigă în medie peste 2.000 de euro în fiecare lună. La aceste sume se adaugă bani separat pentru cabinetul parlamentar. Peste acești bani se mai adaugă diurnă pentru ziua de muncă, bani pentru transport și bani pentru cazare.

Practic statul se asigură că aproximativ 450 de cetățeni ai României sunt privilegiați. Asta indiferent de cât de prost o duce țara. Ei primesc lunar aproape 10.000 de euro. Suma este una exorbitantă.

George Simion a declarat de mai multe ori că parlamentarii sunt privilegiați și adevăratele sume de bani sunt ascunse în sumele forfetare:

„Românii sunt mințiți. Parlamentarii câștigă nu doar 2.000 de euro. Ei primesc separat alți 8.000 de euro. Păi un zidar, un economist, un profesor sau doctor nu își plătește singur masa, casa și drumurile?” a declarat acesta.

CÂT DONEAZĂ GEORGE SIMION LUNAR?

În fiecare lună George Simion donează 90% din salariul său: „Păi dacă statul îmi dă cazare, masă și transport, normal că pot dona 90% din salariu. Aș vrea ca și alți colegi parlamentari să facă acest lucru „.

În această lună banii s-au dus la Botoșani, acolo unde o familie de români a rămas fără casă. George Simion a aflat despre cazul lor și a dorit să îi ajute.

„Trebuie să ne ajutăm aproapele, părinții, frații în nevoie. De multe ori preferăm să ajutăm un străin că așa am văzut la televizor. Nu așa trebuie să facem, ajutăm și pe alții, dar după ce ne ajutăm și pe noi „.

George Simion a postat un mesaj și la el pe pagină: „Mariana(Hudești, Botoșani) a rămas pe drumuri cu cele 5 fetițe. Luna asta îmi donez tot salariul pentru a le cumpăra o casă”.

Liderul opoziției parlamentare a făcut apel și la semeni să fie solidari cu românii din Ucraina. În acest sens a făcut un anunț pentru participarea la un concert ale căror venituri se vor duce în regiunea Cernăuți: „Duminica viitoare organizăm un concert caritabil pentru Cernăuți. Bilete se pot comanda aici:

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button