POLITICĂ

Apele teritoriale româneşti, cercetate de o navă militară după anunţul pericolului unor mine

Apele teritoriale româneşti din Marea Neagră sunt cercetate de o navă militară, după ce Direcţia Hidrografică Maritimă a avertizat că există pericol ca în zona de nord-vest să fie mine. Purtătorul de cuvânt al Forţelor Navale Române, comandorul Corneliu Pavel, a declarat că marinarii români nu au observat mine în zonele patrulate.

Corneliu Pavel: Conducerea Forțelor Navale Române a dispus în regim de urgență intensificarea măsurilor de supraveghere a spațiului maritim al României. În acest sens, puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a ieșit din Portul Militar Constanța pentru a executa misiuni de cercetare în raioane maritime din apele teritoriale românești. Până la acest moment nu au fost observate mine marine în aria de patrulare și nici nu au fost primite informații de la nave comerciale în acest sens. În situația în care se vor constata astfel de raportări, Forțele Navale Române sunt pregătite să acționeze cu mijloacele de contracarare adecvate.

La sfârşitul săptămânii trecute, Direcţia Hidrografică Maritimă a emis avizul pe baza informării primite de la Institutul Hidrografic al Marinei Spaniole, instituţia care coordonează activitatea operaţională în Marea Neagră şi Marea Mediterană. Informarea avea în vedere un avertisment de navigaţie emis de staţia rusească de la Novorosiisk.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button