POLITICĂ

Dan Tănasă(AUR): Arus Zsolt Istvan, extremistul maghiar obsedat de persoana mea, mi-a încălcat DREPTURILE OMULUI și a fost obligat de instanță să-mi plătească daune morale

Tribunalul Covasna a respins marți, 5 aprilie a.c., apelul formulat de președintele Fundației Szekler Monitor împotriva sentinței Judecătoriei Sfântu Gheorghe care l-a obligat să-mi plătească daune morale, anunță liderul AUR Dan Tănasă.

Judecătoria Sfântu Gheorghe a admis în iulie 2021 acțiunea mea împotriva președintelui Fundației Szekler Monitor, extremistul Arus Szolt Istvan, și l-a obligat să-mi plătească daune morale după ce instanța a constatat faptul că acesta mi-a prelucrat fără drept datele cu caracter personal.

Extremistul maghiar Arus Zsolt Istvan, președinte al Fundației Szekler Monitor, unul dintre liderii Particului Civic Maghiar care militează activ pentru separatism pe criterii etnice în așa-zisul ținut secuiesc, a devenit obsedat de persoana mea.

Arus Zsolt a formulat în trecut o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în care m-a acuzat că prin articolele pe care le public pe blogul meu discriminez întreaga comunitatea maghiară din România. CNCD, condus etern de UDMR-istul Csaba Ferenc Asztalos, i-a dat dreptate lui Arus și m-a amendat cu 2000 de lei. Curtea de Apel Brașov a anulat însă hotărârea CNCD (detalii aici).

La sfârșitul anului trecut același personaj a deschis un proces la Judecătoria Sector 3 București prin care a încercat să desființeze asociația pe care o conduc, Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC). Instanța a respins însă acțiunea lui Arus (detalii aici).

În luna mai 2019 Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a clasat un alt dosar penal deschis pe numele meu tot la în urma unei plângeri formulate de Arus Zsolt (detalii aici).

În luna februarie 2020 Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a clasat un alt dosar penal deschis pe numele meu tot la în urma unei plângeri formulate de Arus Zsolt (detalii aici).

Între timp, Arus a publicat pe blogul său mai multe documente care conțin datele mele cu caracter personal, cu scopul de a difuza către terți adresa mea de domiciliu.

Pentru că Arus a refuzat să îndepărteze datele mele cu caracter personal de pe blogul său, l-am acționat în judecată la Judecătoria Sfântu Gheorghe, care mi-a dat câștig de cauză (detalii aici). Sentința Tribunalului Covasna poate fi consultată aici.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button