ACTUALITATE

VIDEO | Pink Floyd lansează primul single după 28 de ani cu vocea unui cântăreţ ucrainean

Formația Pink Floyd a anunţat că va lansa vineri un nou single, „Hey Hey Rise Up”, care îl va avea ca solist nu pe David Gilmour, ci un cântăreţ ucrainean, a cărui voce a capella dintr-o postare pe Instagram filmată în Piaţa Sofiyskaya din Kiev a fost pusă pe muzica legendarei trupe, relatează Variety.

Muzica noului cântec a fost înregistrată pe 30 martie de membri formaţiei, Gilmour şi Nick Mason, alături de basistul Guy Pratt şi Nitin Sawhney la clape. Roger Waters, care a părăsit grupul la mijlocul anilor 1980, nu a participat.

Solistul a cărui voce a fost ”împrumutată” este Andrii Horolski din trupa ucraineană BoomBox. Vocea sa a fost preluată dintr-un videoclip pe care l-a postat pe Instagram acum cinci săptămâni, în care interpretează un cântec de protest din perioada Primului Război Mondial, „The Red Viburnum In The Meadow” care a revenit în atenţie în contextul invaziei ruse în Ucraina. Versul final al cântecului se traduce „Hei, hei, ridică-te şi bucură-te”.

Horolski se află acum într-un spital din Kiev cu o rană de şrapnel. „I-am cântat un pic din cântec la telefon şi mi-a dat binecuvântarea”, a spus Gilmour într-o declaraţie. „Amândoi sperăm să facem ceva împreună în persoană în viitor”.

Potrivit anunţului, „Hey Hey Rise Up” este „prima compoziţie originală nouă pe care au înregistrat-o împreună ca trupă de la „The Division Bell” din 1994”.

Formaţia s-a retras de la sfârşitul anilor ’90, deşi un album instrumental, „The Endless River”, a apărut în 2014.

Interesul lui Gilmour de a readuce trupa în atenţie este şi personal: are o noră ucraineană şi nepoţi.

Gilmour a spus că scopul noului single Pink Floyd este de a „strânge fonduri pentru organizaţii umanitare şi de a ridica moralul. „Vrem să ne exprimăm sprijinul pentru Ucraina şi, în acest fel, să arătăm că cea mai mare parte a lumii consideră că este total greşit ca o superputere să invadeze ţara democratică independentă care a devenit Ucraina”.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button