POLITICĂ

Ruptură majoră în Biserica Ortodoxă: preoții cer judecarea patriarhului Kiril al Moscovei

Protopopul Bisericii Ortodoxe Ucrainene (Patriarhia Moscovei) Andriy Pinciuk l-a acuzat pe patriarhul Moscovei, Kiril, că a binecuvântat acțiunile trupelor ruse în Ucraina, pe care le-a numit ”crime morale”.

De asemenea, 190 de preoți ortodocși solicită aducerea patriarhului Kiril în fața tribunalului bisericesc pentru a fi judecat.

Liderul Bisericii Ortodoxe din Rusia a cerut duminică populaţiei să se alăture autorităţilor, în timp ce Moscova îşi continuă intervenţia militară în Ucraina, informează DPA, potrivit Agerpres.

Patriarhul Kirill a făcut anterior declaraţii în care a apărat acţiunile Moscovei în Ucraina. El vede războiul ca pe un bastion împotriva unei culturi liberale occidentale pe care o consideră decadentă.

”Domnul să ne ajute să ne unim în aceste vremuri dificile pentru patria noastră, inclusiv în jurul autorităţilor”, a declarat Kirill, în vârstă de 75 de ani, într-o predică ţinută la Moscova, potrivit agenţiei de presă Interfax.

”Autorităţile să fie pline de responsabilitate faţă de poporul lor, de smerenie şi dorinţa de a-l sluji chiar cu preţul vieţii”, a adăugat patriarhul, un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button