EXTERNE

Rheinmetall va oferi Ucrainei 88 de tancuri de luptă uzate

Producătorul german de arme Rheinmetall s-a oferit să vândă Ucrainei 88 de tancuri de luptă Leopard uzate, conform documentelor obţinute de agenţia dpa, preluată de News.ro.

Se pare că oferta include şi pregătirea militarilor în Germania, pregătire pentru reparaţii, piese de schimb, o bază de service şi muniţie.

Cotidianul conservator german Die Welt a anunţat primul informaţia privind o potenţială vânzare. Potrivit ziarului, a fost solicitată aprobarea pentru livrare săptămâna trecută la Ministerul Economiei.

Guvernul german a primit şi o altă cerere de la Rheinmetall pentur a putea livra către Ucraina 100 de blindate Marder. Purtătorul de cuvânt al guvernului Steffen Hebestreit a spus că o decizie va fi luată în curând.

Die Welt mai relatează că firma de armament Krauss-Maffei Wegmann (KMW) vrea să livreze şi 100 de obuziere autopropulsate.

Ţările de Jos vor de asemenea să livreze aceste piese de artilerie grea, care pot lovi ţinte la o distanţă de 40 de kilometri.

Până acum, guvernul federal a promis doar ajutor pentru formare şi muniţie pentru aceste obuziere.

Livrarea directă a tancurilor din Germania către Ucraina este controversată în coaliţia tripartită a cancelarului Olaf Scholz.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button