ACTUALITATE

Rusia simte că pierde războiul din Ucraina, spune Kuleba

Rusia simte că pierde războiul din Ucraina, a transmis ministrul ucrainean al afacerilor externe Dmitro Kuleba, într-o postare pe twitter. El a făcut referire la ultimul mesaj lansat de Serghei Lavrov care vorbea despre pericolul real al celui de-al Treilea Război Mondial, ceea ce ar arata că Moscova simte această înfrângere și vrea să descurajeze statele care ajută Kievul. Dmitro KulebaFoto: Francisco Seco / AFP / Profimedia

”Rusia pierde ultima speranță de a speria lumea astfel încât să nu mai sprijine Ucraina. Așa se explică discuția despre pericoulul real al celui de-al Treilea Război Mondial. Asta înseamnă doar că Moscova simte înfrângerea în Ucraina. De aceea, lumea trebuie să-și dubleze sprijinul pentru Ucraina pentru ca noi să învingem și să apărăm securitatea europeană și globală”, a transmis Dmitro Kuleba, pe twitter.

Ministrul rus al apărării Serghei Lavrov a declarat că livrările de armament ale Occidentului către Ucraina înseamnă că în esență NATO este implicată într-un război cu Rusia. Diplomatul rus a mai susținut că există riscul escaladării conflictului prin utilizarea armelor nucleare.

Intervenția sa vine după ce în cursul weekendului a avut loc prima vizită a unor înalți demnitari americani la Kiev, respectiv secretarul de stat Antony Blinken și secretarul apărării Lloyd Austin. Austin a spus că SUA vor să vadă armata rusă slăbită și că Ucraina poate câștiga războiul.

hotnews.ro

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button