ACTUALITATE

Un vicepreședinte al băncii de stat Gazprombank a fugit din Rusia: A plecat să lupte alături de forțele ucrainene

Igor Volobuev, vicepreședinte al băncii de stat Gazprombank, a declarat că a fugit din Rusia pentru a lupta alături de forțele ucrainene, devenind cel puțin al patrulea director sau oficial de top cunoscut care a părăsit brusc țara, potrivit The Moscow Times.

Volobuev a declarat pentru site-ul de știri independent The Insider și pentru site-ul de știri de afaceri ucrainean liga.net că a părăsit Rusia pe 2 martie și s-a alăturat forțelor de apărare teritorială ale Ucrainei.

„Nu puteam să privesc de pe margine ce făcea Rusia în țara mea natală”, a declarat Volobuev, care s-a născut în orașul Okhtyrka din nord-estul Ucrainei, în interviurile publicate marți seara.

„Rușii îl omorau pe tatăl meu, pe cunoscuții și prietenii mei apropiați. Tatăl meu a trăit într-o pivniță rece timp de o lună. Oamenii pe care îi cunoșteam din copilărie îmi spuneau că le era rușine cu mine”.

Volobuev, în vârstă de 50 de ani, a declarat că a fost concediat după ce a părăsit Rusia, punând capăt unei cariere de 33 de ani în cadrul companiilor afiliate gigantului de stat Gazprom.

„Nimeni din Rusia nu știe despre [plecarea mea]”, a declarat fostul director executiv.

Volobuev a declarat că a făcut parte din echipa de PR a Gazprombank însărcinată cu subminarea sistemului de transport de gaze al Ucrainei în ochii consumatorilor europeni.

Statele Unite au impus sancțiuni Gazprombank în ziua în care Rusia a atacat Ucraina.

Printre alți directori și oficiali de top despre care se știe că au părăsit Rusia în timpul războiului se numără prim-vicepreședintele consiliului de administrație al Sberbank, Lev Khasis, trimisul prezidențial Anatoly Chubais și directorul general adjunct al Aeroflot, Andrei Panov.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button