EXTERNE

Un vicepreședinte al băncii de stat Gazprombank a fugit din Rusia: A plecat să lupte alături de forțele ucrainene

Igor Volobuev, vicepreședinte al băncii de stat Gazprombank, a declarat că a fugit din Rusia pentru a lupta alături de forțele ucrainene, devenind cel puțin al patrulea director sau oficial de top cunoscut care a părăsit brusc țara, potrivit The Moscow Times.

Volobuev a declarat pentru site-ul de știri independent The Insider și pentru site-ul de știri de afaceri ucrainean liga.net că a părăsit Rusia pe 2 martie și s-a alăturat forțelor de apărare teritorială ale Ucrainei.

„Nu puteam să privesc de pe margine ce făcea Rusia în țara mea natală”, a declarat Volobuev, care s-a născut în orașul Okhtyrka din nord-estul Ucrainei, în interviurile publicate marți seara.

„Rușii îl omorau pe tatăl meu, pe cunoscuții și prietenii mei apropiați. Tatăl meu a trăit într-o pivniță rece timp de o lună. Oamenii pe care îi cunoșteam din copilărie îmi spuneau că le era rușine cu mine”.

Volobuev, în vârstă de 50 de ani, a declarat că a fost concediat după ce a părăsit Rusia, punând capăt unei cariere de 33 de ani în cadrul companiilor afiliate gigantului de stat Gazprom.

„Nimeni din Rusia nu știe despre [plecarea mea]”, a declarat fostul director executiv.

Volobuev a declarat că a făcut parte din echipa de PR a Gazprombank însărcinată cu subminarea sistemului de transport de gaze al Ucrainei în ochii consumatorilor europeni.

Statele Unite au impus sancțiuni Gazprombank în ziua în care Rusia a atacat Ucraina.

Printre alți directori și oficiali de top despre care se știe că au părăsit Rusia în timpul războiului se numără prim-vicepreședintele consiliului de administrație al Sberbank, Lev Khasis, trimisul prezidențial Anatoly Chubais și directorul general adjunct al Aeroflot, Andrei Panov.

Comentează

Back to top button