EXTERNEPOLITICĂ

Zelenski: Rusia încearcă să destabilizeze regiunea prin activitatea militară din Transnistria

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Rusia încearcă să destabilizeze regiunea prin activitatea militară din regiunea separatistă moldovenească Transnistria, potrivit CNN.


„Acesta este doar unul dintre pașii Federației Ruse. Acest lucru se întâmplă pentru a destabiliza regiunea și pentru a amenința Moldova”, a declarat Zelenski, răspunzând marți unei întrebări în timpul unei conferințe de presă comune la Kiev cu directorul general al AIEA, Rafael Mariano Grossi.

„Acest lucru arată că, dacă Moldova sprijină Ucraina, asta se va întâmpla”, a spus el.

În ultimele zile, Ucraina a acuzat trupele rusești că au tras rachete și au desfășurat operațiuni în Transnistria.

Întrebat despre numărul de trupe rusești prezente în Transnistria, Zelenski a declarat că forțele armate ucrainene sunt „pregătite și nu se tem” să facă față unui nou front al invaziei militare.

„În ceea ce privește anumite trupe rusești care sunt prezente în mod constant pe teritoriul ocupat temporar – acest lucru este așa de foarte mulți ani. Știm că sunt în stare de alertă, așteptând doar ordinul”, a mai spus Zelenski.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button