SOCIAL

Elon Musk spune că va cumpăra Coca-Cola ca să pună cocaina înapoi în suc

Elon Musk, CEO-ul Tesla, SpaceX și noul proprietar al Twitter, spune că următoarea sa achiziție va fi compania Coca-Cola, pentru a „pune cocaina” înapoi în suc, relatează Business Insider.


Postarea făcută de Musk pe Twitter, rețeaua sa de socializare favorită, a venit la doar două zile după ce acesta a cumpărat platforma social media pentru 44 de miliarde de dolari, deși inițial Consiliul de Administrație al companiei a încercat să blocheze tranzacția.

La mai puțin de o oră după „anunț”, Elon Musk a făcut o nouă postare în care îndemna „Haideți să facem Twitter maxim de distractiv!”.

Deși foarte probabil comentariul miliardarului sud-african vizavi de Coca-Cola este o glumă, el are un sâmbure de adevăr istoric.

Rețeta inițială a Coca-Cola a conținut cocaină


Potrivit Institutului Național pentru Combaterea Consumului de Droguri din SUA, cocaina era legală în 1885 când John Pemberton, un farmacist din orașul american Atlanta, a creat prima băutură Coca-Cola.

Rețeta lui Pemberton conținea la momentul respectiv un extras din cocaină obținut din frunzele de coca. Farmacistul a descris băutura pe care a creat-o ca fiind un „medicament brevetat” și „un tonic pentru creier și băutură intelectuală”.

Un articol publicat în 1988 de The New York Times cu privire la compania Coca-Cola a relatat de asemenea cum cocaina a făcut parte din rețeta originală, fiind apoi eliminată la începutul anilor 1900.

Elon Musk, sugestii de achiziții pe Twitter
După ce miliardarul a cumpărat platforma de socializare, numeroși utilizatori ai acesteia i-au sugerat și alte achiziții viitoare.

Un utilizator i-a cerut lui Musk să cumpere Fox Broadcasting Company pentru a da undă verde unui nou sezon al serialului sci-fiFirefly, anulat după doar 14 episoade.

„Niște sci-fi care chiar este sci-fi ar fi grozav”, i-a răspuns Musk.

Un alt utilizator i-a sugerat pe Twitter să cumpere History Channel pentru „a-l face despre istorie”, la care Musk i-a răspuns cu un emoji care râde.

Twitter a ajuns joi la 229 de milioane de utilizatori activi, cu 30 de milioane mai mulți decât în urmă cu un an.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button