POLITICĂ

Ministerul bulgar de Externe le cere bulgarilor să nu se ducă în R.Moldova, din cauza ”situaţiei complicate”, iar celor aflaţi pe teritoriul moldovean să se întoarcă în Bulgaria

Ministerul bulgar de Externe le cere joi bulgarilor să nu călătorească în Republica Moldova, din cauza ”situaţiei complicate” din această ţară şi le cere cetăţenlor bulgari care se află pe teritoriul moldovean să-l părăsească cu orice mijloace de transport disponibile, relatează site-ul Sofia Globe.

”Având în vedere situaţia complicată înăuntrul şi în jurul Republicii Moldova, le cerem compatrioţilor noştri să se abţină de la orice călătorie în această ţară”, anunţă Ministerul bulgar de Externe pe site.

”Îi îndemnăm pe cetăţenii bulgari care se află pe teritoriul Republicii Moldova să ia măsuri şi să părăsească ţara cu vehicule disponibile în prezent”, adaugă ministerul.

”Le recomandăm tuturor compatrioţilor noştri care îşi au reşedinţa temporar sau permanent în Republica Moldova să se înregistreze la serviciul «Călătoresc în», pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Bulgaria”, recomandă Sofia.

Adjunctul ministrului rus de Externe Serghei Lavrov, Andrei Riabkov, nu excludea marţi, potrivit cotidianului britanic The Guardian, ca regiunea separatistă moldoveană Transnistria să fie implicată în Războiul rus din Ucraina.

Riabkov a făcut aceste declaraţii în urma unei serii de incidente, inclusiv explozii, în enclava separatistă Transmistria, în urma cărora preşedinta moldoveană Maia Sandu a convocat marţi o şedinţă a Consiliului Suprem moldovean al Securităţii.

”Analiza noastră de până acum arată că există tensiuni între diverse forţe în regiunea (separatistă moldoveană Transnistria), interesate să destabilizeze situaţia. Acest lucru face regiunea Transnistria vulnerabilă şi creează riscuri la adresa Republicii Moldova”, sublinia în urma acestei reuniuni Sandu.

”Condamnăm proce provocare şi orice încercare de a atrage republica Moldova în acţiuni care pun în pericol pacea în ţară. Chişinăul continuă să insiste asupra unei soluţionări palnice a conflictului transnistrean”, preciza ea şi anunţa o serie de măsuri de consolidare a securităţii.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button