ACTUALITATE

Zelenski salută sprijinul financiar suplimentar al SUA: ‘Împreună putem opri cu siguranţă agresiunea rusă şi să apărăm cu încredere libertatea în Europa’

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat sprijinul financiar suplimentar al SUA ca un „pas foarte important”, potrivit dpa.

Zelenski a mulţumit atât preşedintelui Joe Biden, cât şi poporului american pentru ajutorul lor, exprimându-şi speranţa că şi Congresul SUA va „susţine repede” cele 33 de miliarde de dolari.

„Preşedintele Biden a spus bine astăzi că acest pas nu este ieftin”, a declarat Zelenski în alocuţiunea sa.

„Dar consecinţele negative ale agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei şi împotriva democraţiei sunt atât de mari pentru întreaga lume încât, în comparativ cu ei, acest sprijin din partea Statelor Unite este necesar. Împreună putem opri cu siguranţă agresiunea rusă şi să apărăm cu încredere libertatea în Europa”.

Din ultima sumă, 20 de miliarde de dolari ar fi folosite pentru ajutor militar, 8,5 miliarde de dolari ar fi acordate pentru ajutor economic. SUA s-au angajat deja să livreze arme şi muniţii în valoare de peste 3,7 miliarde de dolari către Ucraina de când au început atacurile de la Moscova la sfârşitul lunii februarie.

Congresul a adoptat în martie un buget care aloca 13,6 miliarde de dolari ajutor umanitar, economic şi militar pentru Ucraina până la sfârşitul lui septembrie, sume care vor creşte şi numărul de trupe americane în Europa şi sprijină ţările vecine cu Ucraina care au primit număr mare de refugiaţi.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button