ACTUALITATE

Generalul rus, în care Putin își punea toate speranțele, a dispărut

Este posibil ca Rusia să-l fi înlăturat de la comanda trupelor care luptă împotriva Ucrainei pe generalul Alexander Dvornikov, care conduce ofensiva rusă din 8 aprilie, relatează The New York Times, făcând referire la oficialii americani.

Dvornikov a fost văzut ultima dată pe frontul din Ucraina, dar a dispărut în ultimele două săptămâni, determinând unii oficiali să se gândească dacă este încă responsabil pentru coordonarea ostilităților.

Se spune că după numirea generalului, s-ar fi reușit stabilirea unui proces mai eficient de gestionare a armatei ruse.

De exemplu, aeronavele rusești au început să se coordoneze cu forțele terestre, iar unitățile au început să discute despre obiective comune. Cu toate acestea, Dvornikov nu a reușit să schimbe natura armatei ruse în ansamblu, spune directorul proiectului Amenințări critice, Frederick Kagan.

„Armata rusă are niște defecte profunde pe care nu le-ar fi putut corecta în ultimele săptămâni, chiar dacă ar fi încercat”, a spus el.

Drept urmare, armata rusă din Est își repetă propriile greșeli, care au forțat Rusia să rateze capturarea întregii Ucraine.

Publicația subliniază că piloții ruși încearcă să evite riscul, ca în primele săptămâni de război. Ei trec granița pentru a lovi, dar se întorc foarte repede pe teritoriul Rusiei, temându-se să rămână în spațiul aerian al Ucrainei. Astfel, Rusia nu a reușit să stabilească niciun avantaj în aer.

Ritmul ofensivei a epuizat deja trupele ruse, iar puterea de luptă a forțelor armate ruse a scăzut cu aproximativ 20%.

Generalul Aleksandr Dvornikov, care a fost numit comandant al trupelor ruse care luptă împotriva Ucrainei, a avut experiență în războiul împotriva Ceceniei, la Grozny în 2000 și în Siria în 2015.

Potrivit experților militari, în Siria, sub conducerea lui Dvornikov, Rusia a bombardat locuințe civile, soldații au torturat și au fost folosite arme chimice.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button