SOCIAL

Ucrainenii au scufundat două nave de debarcare rusești în Marea Neagră, în apropiere de hotarul cu România

În cursul zilei de 1 iunie, armata ucraineană din sudul țării, ca urmare a luptelor, a nimicit 21 de militari ruși, a atacat trei depozite de muniții de câmp inamice și a scufundat două nave de debarcare de mare viteză.

Armata rusă a ascuns bărcile în estuarul Nipru-Bug pentru a practica acțiuni de sabotaj și recunoaștere.

În plus, armata Ucrainei a distrus:

1 antiaeriană și 1 artilerie autopropulsată;
4 tancuri T-72;
4 unități de vehicule blindate și auto;
3 UAV-uri.

Războiul în Ucraina: date actuale

Inamicul și-a concentrat eforturile pe capturarea regiunii Lugansk, iar luptele grele pentru Severodonețk continuă. Potrivit Statului Major , invadatorii au stabilit controlul asupra părții de est a orașului.

Potrivit oficialilor occidentali , capturarea Severodonețkului de către trupele inamice este puțin probabil să „devină baza” campaniei ruse din Donbas, care ar putea dura „până la sfârșitul anului”.

Pentru a declara victoria, Forțele Armate RF ar trebui să atingă „obiective operaționale dificile în continuare”. Pentru a face acest lucru, trebuie să luați orașul Kramatorsk, cea mai mare parte a drumului principal M04 dintre orașul ucrainean Dnipro și Donețk.

În ajunul șefului regiunii Lugansk, Serhiy Gaidai, a menționat că rușii nu vor putea înconjura forțele ucrainene, deoarece Forțele Armate ale Ucrainei au posibilitatea de a se retrage în poziții echipate în afara orașului.

Comentează

Back to top button