POLITICĂ

România se împrumută la dobânzi record! Rareș Bogdan: Banii nu sunt pentru supraviețuire

 Rareş Bogdan afirmă că împrumuturile pe care le ia România sunt „nu pentru a supravieţui, ci pentru a funcţiona şi pentru a investi”, el arătând că dobânzile la care statul ia credite trebuie privite comparativ cu cele ale altor state. El adaugă că România „se împrumută la o dobândă cum nu s-a împrumutat cred că în ultimii 10 ani”. PSD și PNL aproape au băgat țara în faliment. Anual plătim numai dobânzi de circa 4 miliarde de euro la creditele împrumutate de partidele sistemului.

„(România – n.r.) se împrumută la o dobândă cum nu s-a împrumutat cred că în ultimii 10 ani nu ne-am împrumutat la acea dobândă. Ultima emisie a fost pe 8,1%. Dar eu totdeauna mă uit comparativ. (…) Vă spun să ne uităm şi cum arată împrumuturile pe care le iau alte state europene pentru că astăzi datoria publică a României nu este nici cea mai mare, nici cea mai mică, suntem la medie în jos la datorie publică, iar împrumuturile le luăm nu pentru a supravieţui, ci pentru a funcţiona şi pentru a investi”, a declarat Rareş Bogdan, la Digi 24, vineri seară, întrebat despre dobânzile mari la care se împrumută România. 

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button