EXTERNEPOLITICĂ

Op-Ed. Despre legea defăimării. Sunteți niște boi, dar niște boi superbi

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 3 iunie 2022, următoareledecrete:

• Blablablablabla


• Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 369 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal (PL-x 134/24.03.2021)


• Din nou blablablabla


Dăm la o parte blablablabla-urile și rămânem în brațe cu “promulgarea Legii pentru modificarea art. 369 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal (PL-x 134/24.03.2021)”. Desigur, v-ați fi așteptat să fie vorba despre o lege privind repararea televizoarelor pe lămpi, că la ce să te ducă gândul când vezi acel PL-x? Dar nu! Este vorba doar că îi filează lămpile cuiva, respectiv coaliției de guvernare, care a găsit ca în aceste momente de liniște pentru țară (cu război, cu pandemie, cu foamete), să modifice un articol din Codul Penal , cel privind defăimarea. Adăugarea a doar 4 cuvinte, „opinie ori apartenenţă politică„, în acel articol, nu va face decât ca oamenii, inclusiv jurnaliștii, să își reprime dorința de a vorbi liber, neîngrădit. Ei nu vormai putea spune despre un om politic că este prost, incult, blambec, deși deciziile luate de acel om politic sunt evident pe câmpii. Desigur, într-o țară cu o democrație originală precum România, în care unii sunt mai egali decât ceilalți, o asemenea lege era necesară. Cum să te mai atingi de obrazul unui om politic, cum să mai amendezi incompetența, cum să te superi când vezi o hoție? Nu ai voie!

Oamenii politici vor fi de acum înainte niște vaci. Evident, precum vacile din India, intangibile, pe care nu poți să le tragi de coadă când îți intră în magazin, nu le poți goni când îți fură mâncarea și nu le poți certa când rag în miez de noapte și nu te lasă să dormi.

Dacă o astfel de vacă politică își angajează juninca idioată pe bani buni, într-o instituție a statului, nu mai poți să îi spui că este corupt. Te va da în judecată și oricând un judecător de bine te poate trimite la mititica, după zăbrele. Așa că mai bine mângâi vaca politică între coarne, îi spui un sincer “Bravo, Joiana. Mai ai viței pe-acasă?” sau te prefaci că nu ai văzut că își bagă toată cireada în lanul statului, să mănânce moca, în timp ce tu, om cu carte și cu merite, stai în lanț pe marginea drumului, desi ai avea tot dreptul să fii angajat.

Dacă simți că oamenii politici te fură pe față sau își arogă drepturi doar pentru ei, vei ieși în stradă, nu-i așa? Îți vei pregăti lanterna de la telefon, că nu e lege împotriva ei, și vei pleca la demonstrație. Dar nu vei mai putea striga Muie PSD sau Muie PNL, pentru că tocmai s-a dat legea antimuie. Nu vei mai putea să strigi nici “ciuma roșie” sau “ciuma galbenă”, pentru că ciumele tocmai au stabilit că asocierea bolilor cu culorile de partid este ilegală. Nici măcar un “guturai PSD” sau “răceală PNL” nu mai poți să strigi, că s-arputea să intri la dubă.

Cei de la USR au trimis legea la Curtea Constituțională. Ca să rămânem în context, legea s-a dus la CCR vacă și s-a întors bou. Păi cum să fie altfel, când și domnii de la CCR le au pe ale lor? Că s-o mai trezi vreun ziarist să le spună ceva de dulce când își amintește că pensiile speciale au rămas în picioare după ce au ajuns chiar la judecata unora care beneficiază din plin de statutul de cetățean cu 3 coaie.

Să îi lăsăm pe oamenii politici și să trecem la alții. Cum, Doamne ferește!, să te iei de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care de 20 de ani ne tot spune că dacă facem credite, să ne împrumutăm în moneda națională, că va fi bine? Cei care l-au ascultat – Isărescu fiind specialistul în finanțe numărul 1, potrivit funcției –sunt disperați. ROBOR crește săptămână de săptămână, iar ratele cresc și ele aiuritor. Sfatul lui Isărescu poate că a îngroșat numărul copiilor români care se culcă înfometați, poate că i-a împins pe unii la sinucidere, poate unii și-au pierdut casele, micile afaceri… Poți să îi spui ceva lui Isărescu? Că i-ai spune multe, nu-i așa? Spune-i în gând sau spune într-o pungă și eliberează strigătul undeva, pe câmp, să nu audă nimeni.

Ai vrea să spui ceva rău de miniștrii transporturilor atunci când îți rupi mașina pe drumurile țării sau când faci 6 ore de la Brașov la București, de trebuie să te echipezi cu pampers că altfel pierzi locul în coloană și faci 8 ore? I-ai spune, ai scrie pe Facebook, să vadă și prietenii prin ce treci. Reprimă-ți gândul, potrivit legii vei putea să faci pușcărie. Și parcă e mai bine să aștepți în mașină decât să aștepți zilnic gamela cu mâncare la cazan.

Dacă de azi înainte vei considera că oricare Gigel cu funcție merită o critică în care să scapi și un cuvânt considerat de lege nepotrivit, mai rumegă o dată, înainte să îl scoți pe gură.

Mie mi se pare că legea asta e o tâmpenie. Dar, ca să nu pățesc nimic, legea asta tâmpită este rezultatul gândirii geniale a unor domni senzaționali, care își merită locul în Parlament pe viață, niște oameni superbi care se sacrifică pentru noi pe 13 mii de lei lunar și multe alte beneficii. Vă mulțumim mult pentru această lege! Împreună cu legea privind obligativitatea de a colabora cu Serviciul Român de Informații (o altă lege cretină facută de oameni buni), această lege este menită să facă din România o țară liniștită, tăcută, așa cum vă doriți dumneavoastră, cei mai iubiți fii ai poporului.

Gândurile mele cele mai alese se îndreaptă acum spre mult iubitul președinte al Republicii România, care a semnat decretul privind promulgarea Legiipentru modificarea art. 369 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal (PL-x 134/24.03.2021) – e cântec de privighetoare numele acestei legi mărețe! Domnulepreședinte, știu că în cele mai umede vise ale dumneavoastră, vă visați un Zelenski, dar nu cu tricouț d-ăla ieftin ci cu ochelari de soare și sacou alb. Să vi se împlinească visul și să apăreți așa în fața națiunii, să ridicați crosa de golf și să spuneți cu cuvinte puține, cum numai dumneavoastră știți să spuneți: “Am înfrânt, v-am pupat”. În sfârșit, vom avea o Românie mută, cu un președinte… cu un președinte.

Prinos de recunoștință aduc și fericitei perechi care conduce destinele alianței de la guvernare, pe care o salut cu călduroasele cuvinte “Ordonați-mi mie, măreț general Ciucă al nostru” și “Bate Cuba, nea Marcele”, precum și tuturor membrilor de partide care aplaudă ca focile la vederea stavridului.

Glorie vouă, viitor de AUR țara noastră are!

PS: Oare jucătorii echipe naționale de fotbalbeneficiază și ei de prevederile legii defăimării? Sper că nu! Îmi doresc mult, dar foarte mult, ca ăștia care joacă la echipa de bambilici a României să primească echipament de clovn. Cu toate cele: pantofi d-ăia, mărimea 64; pantaloni cu bretele; nas roșu, perucă în culori fosforescente. Nu aș schimba decât două chestiuni: să li se bage pene de struț în fund, iarmachiajul să fie natural, din rahat. Și voi sunteți un Muntenegru de supărare?

sursa:strictsecret.ro

Comentează

Back to top button