SOCIAL

Cannes 2022: Filmul «Metronom» al lui Alexandru Belc, premiul pentru regie la secţiunea Un Certain Regard

«Metronom» este primul lungmetraj al lui Alexandru Belc. Filmul preia titlul celebrei emisiuni «Metronom» de la Radio Europa Liberă realizată în anii 70 de Cornel Chiriac. Pe genericul filmului figurează o serie de tineri actori talentaţi precum Mara Bugarin, Serban Lazarovici şi Mara Vicol. «Veteranul» Vlad Ivanov interpretează de partea sa rolul unui temut colonel de Securitate.

Premiul Un Certain Regard i-a revenit filmului francez «Les Pires» al lui Lise Akoka şi Romane Gueret în care este se evocă un casting sălbatec într-o suburbie a oraşului Boulogne-sur-Mer.

Au mai fost decernate premiul pentru cea mai bună performanţă, premiul pentru scenariu şi premiul juriului, un juriu prezidat anul acesta de producătoarea italiană Valeria Golino.

Un Certain Regard este o secţiune centrată pe cinema-ul de autor şi pe noile talente. Anul acesta erau 20 de lungmetraje în competiţie.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button