ANCHETEEXTERNE

Morți suspecte. Doi manageri ai rețelei de socializare ruse VK au decedat în tundră

Vladimir Gabrielyan s-a alăturat consiliului de administrație al VK în martie.

Primul director general adjunct al VK (fostul Grup Mail.ru) Vladimir Gabrielyan și directorul de achiziții al companiei, Serghei Merzlyakov, au murit în Okrug Autonomă Neneț (NAO) în timp ce călătoreau prin tundră cu vehicule de teren. Încă două persoane, printre care și soția lui Gabrielyan, au reușit să scape când mașinile s-au răsturnat în apă. Uniunea Crescătorilor de Reni din Okrug autonom Nenets pe pagina sa de pe VKontakte a raportat că în seara precedentă a existat un mesaj despre dispariția lui Gabrielyan și Merzlyakov pe râul Bolshaya Bugryanitsa, la 47 de kilometri de satul Shoina.

Din raport rezultă că patru persoane pe două vehicule Sherp se deplasau de-a lungul coastei Mării Albe spre Capul Kanin Nos. În timpul traversării râului Bugryanitsa, ambele mașini s-au răsturnat, după care „au fost târâte în mare”. Doi oameni au ieșit – Alena Gabrielyan și Sergey Olsevich.

Acest traseu este popular în rândul turiștilor, comentează ziarul Kommersant despre incident.

Sherp este un vehicul amfibie pentru toate terenurile pe anvelope cu presiune ultra joasă. Produs în Rusia și Ucraina din 2012. Numele mașinii era în onoarea ghizilor montani nepalezi.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button