ACTUALITATE

„Șeful cosmosului”, Rogozin amenință România, Bulgaria și Muntenegru cu rachetele balistice. „Bulgarii sunt lași, iar românii răzbunători”

Președintele șovin și xenofob al agenției spațiale rusești Roscomos, Dmitri Rogozin – un obișnuit al postărilor belicoase – a amenințat România, Bulgaria și Muntenegru cu rachetele balistice intercontinentale Sarmat, care pot transporta focoase nucleare, după ce țările din jurul Serbiei și-au închis spațiul aerian pentru avionul ministrului rus de Externe Serghei Lavrov, care a fost nevoit să-ți anuleze o vizită în statul balcanic.

„De ce este bun „Sarmat”? Bulgarii lași, românii răzbunători și și muntenegrenii care au trădat istoria noastră comună nu vor fi rugați să fie de acord cu acest zbor. La fel și pentru suedezi”, a scris el pe Twitter.

Vizita lui Serghei Lavrov la Belgrad, prevăzută în 6-7 iunie, a fost anulată după ce țările vecine Serbiei au refuzat să permită avionului său să intre în spațiul lor aerian.

RS-28 Sarmat, denumită în terminologia NATO „Satan 2”, este considerată cea mai puternică rachetă balistică intercontinentală a Rusiei.

Rusia a efectuat prima testare a următoarei sale generaţii de rachete Sarmat la cosmodromul Plesetsk din nordul Rusiei, la sfârşitul lunii aprilie.

Sarmat are o rază de acţiune de 18.000 de kilometri şi poate transporta focoase nucleare. Aceasta ar permite Rusiei să atingă ţinte în întreaga lume, lansând atacuri fie prin Polul Nord, fie prin Polul Sud.

Primele rachete Sarmat urmează să fie amplasate în regiunea Krasnoyarsk. Preşedintele Vladimir Putin a folosit lansarea de rachete din aprilie pentru a lansa ameninţări împotriva Occidentului în contextul războiului din Ucraina.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button