ANCHETEJUSTITIE

Au trecut înot Prutul ca să scape de controlul de la vamă: Trei moldoveni, căutați în Cehia și Germania, prinși de polițiști

Trei moldoveni au încercat să intre ilegal în România, înotând în râul Prut. Aceștia sunt dați în căutare de către de către autoritățile din Germania și Cehia, informează poliția de frontieră.

Potrivit informațiilor, pe direcţia localităţii de frontieră Medeleni, județul Iași, polițiștii de frontieră au observat doi bărbaţi a căror prezenţă în zonă nu era justificată, iar o a treia încerca să urce într-un mijloc de transport pentru a ajunge în municipiul Iași.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi legitimarea persoanelor, stabilind că cei trei cetăţeni sunt din Republica Moldova, iar asupra unuia dintre ei au fost descoperite o carte de identitate și un permis de conducere, cu însemnele autorităților din Bulgaria, suspecte a fi false.

Persoanele au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iași. În urma verificărilor specifice, dar şi cu sprijinul autorităților din Republica Moldova, s-a stabilit că persoanele sunt cetățeni moldoveni, cu vârste cuprinse între 17 şi 33 ani.

Totodată, polițiștii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului, asupra căruia au fost descoperite documentele, sunt două alerte emise, una în data de 11.01.2022, de autoritățile din Germania, acesta fiind căutat în vederea participării la o procedură judiciară şi una emisă în data de 31.07.2021, de autoritățile din Cehia, deoarece acestuia îi era refuzată intrarea sau şederea în Spaţiul Schengen. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv fals material în înscrisuri oficiale.

Comentează

Back to top button