POLITICĂ

Din arest la domiciliu, Dodon acuză un plan prin care Moldova „va fi înghițită de România”

Fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon aflat în arest la domiciliu a dezvăluit un plan de lucru în care fosta republică sovietică va fi înghițită de România și a avertizat despre pericolul ca Moldova să fie târâtă într-un „război regional sângeros”.

„Anexarea militară și politică a țării noastre la România este în lucru, cu renunțarea la neutralitate. <…> Pentru a pune bazele acestei unificări tehnice, Moldova a trebuit să-și demonstreze incapacitatea de a garanta economic, energetic și securitatea teritorială de la sine.Cetăţenii trebuiau demoralizati ca să nu mai creadă în propria lor ţară”, a scris Dodon pe canalul său Telegram miercuri. El a menționat că astăzi există o multitudine de amenințări la adresa energiei, a securității alimentare și a sectorului social. Criza este exacerbată prin aderarea Republicii Moldova la sancțiunile anti-ruse și discuțiile privind necesitatea ca țările occidentale să-și întărească capacitățile de apărare ale Republicii Moldova. „Pericolul de a fi târât într-un război regional sângeros și de a pierde statulitatea este real”, a argumentat fostul președinte.

Potrivit acestuia, „este clar că [președintele Moldovei] Maia Sandu și stăpânii ei străini urmăresc scenariul ucrainean, stârnind o destabilizare deliberată a situației”, iar Occidentul „dorește să-i folosească pe moldoveni ca carne de tun în războiul geopolitic”. bătălia care se desfășoară în prezent în regiune.” „În realitate, toate aceste dezvoltări ale armamentului și isteria anti-rusă sunt organizate intenționat pentru a justifica prezența trupelor NATO pe teritoriul Republicii Moldova”, a subliniat el.

Comentează

Back to top button