POLITICĂ

Marius Lulea (AUR): „Parlamentul nu funcționează, este anexa guvernului și a partidelor”

Marius Lulea, vicepreședinte al AUR, susține că parlamentul la momentul de față nu funcționează și că el este o simplă anexă a guvernului și a partidelor politice.

„Parlamentul nu își îndeplinește astăzi atributele constituționale, parlamentul nu face legi ci validează ordonanțele de urgență emise de către guvernul României.

Astăzi parlamentul nu mai face legi, de la începutul acestei sesiuni parlamentare nu s-a făcut nici o lege completă, se depun doar modificări minore de legi, gen câte un articol. Fiecare debitează prin parlament ce visează acasă.

Marea majoritatea a documentelor aprobate, undeva la 70%, reprezintă ordonanțe de urgență a guvernului. Rolul parlamentarilor este invalidat de guvernarea în abuz prin ordonanțe de urgență. Aceste documente ar trebui depuse prin parlament și să fie votate înainte de aplicare și nu după.

Guvernarea prin OUG anulează rolul principal al parlamentului, acela de a legifera. Instituțiile statului își încalcă reciproc răspunderile, responsabilitățile „.

Marius Lulea mai susține că nu se guvernează în interesul românilor iar partidele resping legile bine dacă sunt depuse de un alt partid politic:

„AUR a depus cele mai multe proiecte de lege dacă ar fi să ne raportăm la numărul de parlamentari. Cu toate acestea legile bune depusa de către AUR sunt anulate de către partidele puterii” susține Marius Lulea.

Comentează

Back to top button