SOCIAL

Unde va pleca CTP după ce a fost dat afară de la Digi? Robert Turcescu: „Dau la pariu”

Răsturnare de situație în cazul plecării jurnalistului Cristian Tudor Popescu de la Digi 24, după ce postul TV a renunțat la emisiunea pe care acesta o modera. Totuși, chiar dacă anunță că vrea să ia o pauză de televiziune, s-a aflat unde va activa gazetarul.

Robert Turcescu a anunțat miercuri, 8 iunie, în cadrul emisiunii EVZ Play de pe contul de Youtube EVZ Capital, în exclusivitate, televiziunea care îl va angaja din toamnă pe Cristian Tudor Popescu (CTP), fără a veni însă cu mai multe detalii.

Astfel, este vorba de cel mai nou post de televiziune din România, Euronews. Discuția de miercuri a fost purtată în compania jurnalistului Ion Cristoiu.

Mai mult, a fost anunțat și adevăratul motiv pentru care CTP a fost dat afară.

„Marea întrebare e unde se duce CTP-ul? Eu dau ca pariu că ajunge la Euronews, dar mă rog, asta e altă discuție. Povestea este că totul acum e scos erou domnul CTP, nu din cauza faptului că s-a legat de Prelipceanu, scoțând în evidență gafa monumentală pe care a făcut-o marele jurnalist, ci vezi doamne pentru că a îndrăzni să vorbească despre legile securității naționale.

Asta e noua poveste. CTP s-a arătat indignat de noile legi ale securității naționale și de aia a fost dat afară de la Digi”, a anunțat Robert Turcescu.

De asemenea, Ion Cristoiu a explicat cum jurnalistul Cristian Tudor Popescu ar fi făcut ani de zile jocul serviciilor.

„Domnul Cristian Tudor Popescu a fost o unealtă a puterii și a serviciilor timp de vreo 3-4 ani pentru care a luat o căciulă de bani de la Digi TV. În pandemie a ajuns atât de departe cu abjecția, încât îi călca în picioare pe cei care refuzau să se vaccineze. Ne terfelea, ne lovea, ne dădea cu un bulan peste gură la toți cei care puneau la îndoială politica oficială.

După asta a fost instrumentul telefeliștilor în bătălia cu Dragnea, cu Dăncilă. Acum văd că devine erou pentru că a fost dat afară. Nu el a plecat, a fost dată afară. Normal dacă era crucișătorul pe care nu l-a scufundat încă Zelenski, trebuia să plece de mult.

Era la o televiziune particulară, se bucura numai de bani, dar și de o rețea securistică prin care tot ce spunea el era amplificat”, a explicat și Cristoiu.

Mai mult, Robert Turcescu spune că CTp avea un salariu de 7.000 de euro pe lună la Digi.

„Eu am auzit de 7.000 de euro pe lună. Pe praful asta sunt buni”, a replicat Robert Turcescu.

Emisiunea integrală de miercuri, 8 iunie, poate fi urmărită aici.

CTP și-a anunțat de marți plecarea de la Digi 24, după ce a fost dat afară
Reputatul jurnalist Cristian Tudor Popescu, cunoscut drept CTP, a anunțat, marți, într-o postare pe Facebook, că a fost dat afară de la Digi 24, anunțând că este vorba de o decizie unilaterală luată de conducerea postului de televiziune.

Omul de presă a venit cu detalii pe pagina sa de Facebook, unde a anunțat că Emisiunea Cap Limpede a avut de fapt ultimul episod vineri, 3 iunie, în timp ce el credea că va fi vorba doar de ultima emisie din acest sezon.

Totuși, se pare că Digi 24 a considerat că „diagnosticele puse în Cap Limpede final au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”, după cum a anunțat Cristian Tudor Popescu într-o exprimare literară a situației.

Mai mult, acesta spune că nu există vreo altă televiziune de știri din România unde s-ar putea transfera, însă a anunțat că este posibil să își facă propria emisiune pe YouTube, chiar dacă pentru moment este decis să ia „o pauză video”.

Mai mult, acesta a mai spus că ar fi trebuit să se despartă de mult de Digi 24, dar a rămas din respect față de telespectatori. Totuși, gazetarul spune că va scrie în continuare pe Republica.ro și va avea emisiunea de joi dimineața de la Europa FM, motiv pentru care recunoaște că nu pleacă în concediu, chiar dacă a fost concediat.

„Diagnosticul – mai dăunător decât boala

Emisiunea Cap Limpede de vineri, 03 iunie, nu a fost ultima din acest sezon, a fost ultima. Nu ne mai vedem la toamnă. Analizând conținutul acestei emisiuni, conducerea postului a decis să înceteze colaborarea cu subsemnatul. Este o hotărâre unilaterală, care aparține Digi 24. Diagnosticele puse în Cap Limpede final au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala.

Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24. Am mai rămas din respect față de telespectatorii emisiunii Cap Limpede și de partenerul meu de dialog, domnul Claudiu Pândaru. Acum, sunt dezlegat.

Nu există vreo televiziune de știri la care să iau în considerare a mă „transfera”. Poate că ne vom revedea pe youtube, mă voi gândi. Deocamdată, iau o pauză video. Dar, ne putem întâlni în continuare în scris, în Republica, pe facebook și, audio, joia dimineața, la Europa FM. Deși concediat, nu plec în concediu”, a mai transmis CTP pe Facebook în mesajul adresat publicului său.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button