POLITICĂ

Vicepremierul Nicu Popescu pleacă la Bruxelles „pentru a promova proiectul de țară privind obținerea statutului Rep. Moldova de țară-candidat la UE”

Șeful diplomației de la Chișinău, vicepremierul Nicu Popescu întreprinde o vizită de lucru la Bruxelles pentru a promova – așa cum a afirmat oficialul – proiectul de țară privind obținerea statutului Rep. Moldova de țară-candidat la Uniunea Europeană.

Nicu Popescu a scris pe canalul său de Telegram că va transmite în cadrul întrevederilor pe care le va avea cu „înalții oficiali europeni” că Rep. Moldova este o țară cu o istorie și identitate europeană și că „vorbim una din limbile oficiale ale Uniunii Europene”, iar moldovenii și-au dovedit atașamentul față de valorile europene.

Oficialul susține că parcursul Rep. Moldova în direcția apropierii de Uniunea Europeană este ireversibil și că țara își dorește să se alinieze în diverse domenii, inclusiv în sectorul energetic, transport, apărare și securitate. Rep. Moldova are nevoie de susținerea efectivă, fermă și solidară a instituțiilor și statelor membre ale UE.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button