POLITICĂ

Ben Wallace, secretarul Apărării SUA, despre tacticile folosite de Putin în Ucraina: Și-a aruncat oamenii în „mașina de tocat carne”

Ben Wallace, secretar american al Apărării, spune că Vladimir Putin utilizează tacticile lui Adolf Hitler în invazia asupra Ucrainei. Printre acestea vorbește despre eliminarea unui stat de pe harta lumii, deportările sau lagărele de concentrare.

Ben Wallace, secretarul Apărării SUA, compară regimul lui Vladimir Putin din Rusia de astăzi cu politica de stat a Germaniei hitleriste.

Oficial din Apărarea SUA, comparație între Putin și Hitler
„Mesajele pe care le auzim de la Kremlin seamănă cu cele pe care le-am auzit în anii 1930 și 1940 din partea Germaniei naziste„, declară Wallace, prezent la o conferință a Grupului Nordic al națiunilor aliate din Islanda.

Oficialul american declară că Vladimir Putin și-a împins soldații într-o „mașină de tocat carne”, asta pentru că președintele rus posedă „dorința de a folosi naționalismul etnic pentru a elimina oamenii a căror identitate contestă actuala Rusie, așa cum o vede Kremlinul”, spune Ben Wallace, amintind că, încă din 24 februarie 2022, circa 80.000 de ruși au fost uciși sau răniți în războiul din Ucraina, confom The Sun.

„Să ocupi oameni care nu vor să fie ocupați nu este un lucru ușor de făcut. Naziștii au învățat acest lucru în toată Europa. Cred că Rusia descoperă acest lucru în zonele deja ocupate„, conchide Ben Wallace, oficial al Apărării SUA.

Putin, mai rău decât Stalin sau Hitler, spune premierul Poloniei
În același timp, prim-ministrul Poloniei acuza, la începutul lunii mai, că Vladimir Putin este mai periculos decât cei mai feroce dictatori.

Scriind pentru Daily Telegraph, liderul polonez a spus: „Putin nu este nici Hitler, nici Stalin. Din păcate, el este mai periculos. Dacă Europa nu îl va opri, Putin va conduce forțele ruse mai departe în Europa”. Morawiecki a spus că „depinde de noi unde decidem să ne oprim”.

El a atacat ideologia „Russkiy Mir” a lui Putin – care înseamnă Lumea Rusă, plasând țara în centrul puterii mondiale, cu ecouri sinistre ale comunismului și nazismului secolului XX. Morawiecki a calificat-o drept „o ideologie prin care Rusia justifică drepturile și privilegiile inventate pentru țara sa”.

Mateusz Morawiecki a subliniat că Vladimir Putin are „arme mai mortale la dispoziție” decât despoții din secolul al XX-lea și că „deputinizarea” este necesară pentru a face lumea din nou sigură.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button